Apple maalesef büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü iPhone X amiral gemisinden pek de beklediğini elde edemedi. Ürünün yüksek fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi de başka bir eleştiri konusu olmuştu.

Öte yandan iddialar, en pahalı iPhone modellerinin yolda olduğunu söylüyor.

EN PAHALI İPHONE ARTIK İPHONE X OLMAYACAK

UBS analistleri Steven Milunovich ve Benjamin Wilson tarafından yapılan tahminlere göre, ortalama satış fiyatları analizlerine bakıldığında 2018 iPhone X amiral gemisi 1,100 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulabilir.

Hele bir de bu fiyata ülkemizdeki döviz kuru ve vergileri eklersek ne olacağını varın siz düşünün.

Analistler, Apple’ın son birkaç yıldır telefonlarını ortalama 600 dolar ile 800 dolar civarındaki fiyatlara satmak için müşterilerini ikna ettiğini paylaşıyor. Şirketin izlediği stratejide fiyat eğrisini indirmek için ekran boyutu, kamera gibi üst seviye özellikleri aşama aşama sunması başı çekiyor.

Daha yüksek fiyatlarla ise üst seviye müşteriler fiyat eğrisinin üstüne taşınıyor. Son olarak, daha eski cihazlarla alt pazarlara girilirken yeni özelliklere dayalı olarak daha yüksek fiyat bantları belirleniyor. Apple bu stratejiyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Şirket, ortalama satış fiyatlarını ciddi anlamda artırırken sadece yüzde 1 oranında satışlarını azaltarak net kazanç elde ediyor.

iPhone fiyatlarının çok fazla arttığını düşünenler içinse UBS, şirketin cihaz aralığının alt kısmında fiyatları daha da azaltarak yeni müşteri akışı sağlamak isteyeceğini tahmin ediyor. Yani daha pahalı iPhone X gelse bile, örneğin giriş seviyesi iPhone SE çok daha düşük fiyatla müşterilerle buluşabilecek.

KGI Securities tahminlerine göreyse; 6.5 inç OLED iPhone 1,100 dolar, 5.8 inç OLED iPhone 999 dolar ve 6.1 inç LCD iPhone 700-800 dolar fiyatla satışa çıkacak. Şu aralar iPhone SE 350 dolar fiyat etiketine sahipken, bu cihazın fiyatının ise 300 dolara gerileceği söyleniyor.

Hatta yeni nesil SE ile de bir sürpriz yapılabilir. Şirketin yüksek fiyatlı iPhone sunarken müşterileri de gerçekten etkilemesi gerekiyor. Bakalım Apple, müşterileri pahalı bir amiral gemisi almaya ikna edebilecek mi?

Kaynak: Shift Delete.Net