Özgür Yıldız / Teknokulis

 

Liquipel isimli bir Japon firması 15 dolarlık bir kılıfla iPhone 4S ya da Galaxy S2'nizi su geçirmez hale dönüştürebildiğini iddia ediyor.

 

Poliüretan maddesinden yapılan kılıfın akrilik bir ön paneli de bulunuyor. Bu şekilde kılıfa geçirilmiş cihazın dokunmatik paneli net bir şekilde görünüyor ve kullanımda sorun yaratmıyor. Sadece 5 saniyede kolayca cihaza takılan kılıf, 0,25 mm kalınlığında. Bu kalınlığıyla da normal bir kılıfla birlikte de kullanılması mümkün oluyor.

 

15 dolarlık versiyonu cihazın ön tarafının çoğunlukla korurken, 38 dolarlık tam versiyon kılıf ise tam koruma sağlıyor. "Case Marine" isimli kılıfın iPad versiyonu ise 50 dolar fiyatından satılıyor.

 

Su geçirmez kılıf, cihazın USB ve kulaklık girişlerini de kaplıyor. Ancak kolaylıkla çıkarılabildiği için büyük bir problem teşkil etmiyor.

 

Şu an sadece Japonya'da satılan bu kılıfın yakın zamanda bir standart haline gelmesine ise kesin gözle bakılıyor. Özellikle yaz aylarında deniz kenarında telefonlarını kullanırken düşmesinden endişe edenler için oldukça başarılı bir ürün.