İnsanların ideal olan kiloyu korumak, fazla olan kilolarından kurtulmak için uygulanan metotlar içerisinde herkes tarafından en fazla tercih edilenleri hiç şüphesiz diyet yöntemleridir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme için insanın ihtiyacı olan en iyi yöntemi hiç şüphesiz diyet metotları uygulamaktadır. Çünkü birçoğu bilimsel olarak ispatlanan gerekçelerden sonra hazırlanmış olan ve insan sağlığını ön planda tutan uygulamalardır. Zayıflama yöntemlerinde son yıllarda en fazla ön plana çıkanlarına bakılacak olunursa, ülkemiz genelinde iki tanesi kendi metodumuz bir tanesi ise Fransız bir uzmanın metodu olan diyet programlarını uygulamaktayız.

Dukan, Karatay ve Ayça Kaya diyetleri olarak bilinen ve herkes tarafından son zamanlarda en çok uygulanan bu metotlar son derece hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. Sizlerde sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyor ve ideal olan kiloya kavuşmak istiyorsanız, bu metotları kullanın. Dukan diyeti olarak bilinen ve insanların en çok tercih ettikleri arasında yer olan bu metot son derece ideal bir zayıflama sağlamaktadır. Şartlarının ağır olmasına karşılık sağlıklı bir zayıflama sağlayan bu metodu dünya genelinde birçok ünlü kullanmaktadır.

Karatay ve Ayça Kaya diyetleri olarak bilinen ve ülkemiz genelinde hemen hemen aynı seviyelerde tercih edilmektedir. Karatay diyeti olarak bilinen bu metot son derece sağlıklı ve düzenli bir beslenme sağlamak şartıyla zayıflamayı sağlarken, Ayça Kaya diyeti olarak bilinen diyetin ise zayıflatma şartları biraz ağırdır. Ama her ikisinde de aylık olarak kilo verme aralıkları 5-8 kilo arasında değişiklik göstermektedir.