Günümüz dünyasında internet, insanların en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerden bir tanesi. Öyle ki eski dönemlerde insanların uzun uğraşlar sonrasında yapabildiği pek çok şey artık bilgisayar ve internet sayesinde saniyeler içerisinde halledilebiliyor. Genç yaşlı herkesin kullanmaya başladığı internet içerisinde kimi zaman bazı internet sitelerine erişim engellenebilmektedir. Bu engelleme sonrasında ise insanlar, normal durumlarda bu sitelere giremez. Birçok insan, sitelere giremediği zamanlarda herhangi bir şey yapmaz ve sitelere girmeden işlerini halleder. Ancak çoğu kişi, özellikle de milyonlarca insanın kullandığı, insanların işlerine yarayan sitelerin ne sebeple olursa olsun kapanması sonrasında tekrardan bu sitelere giriş yapmak için ktunnel tarzı programları kullanmaya başlarlar.

Bu programların yeni ortaya çıktığı ilk zamanlarda insanlar genellikle programlardan değil de bilgisayarlar içerisinde yaptığı ayarlar ile yasaklı sitelere girmeye çalışırlardı. Ancak özellikle de bilgisayar konusunda bir deneyimi ya da bilgisi olmayan kişiler bunları tam olarak beceremezdi ve ne kadar isterlerse istesinler yasaklanmış olan sitelere giremezlerdi. Ancak artık hiç bilgisayar bilgisi olmayan kişiler bile istedikleri her zaman btunnel ve benzeri yöntemler sayesinde bilgisayarlarına hiçbir program kurmak zorunda kalmadan diledikleri her türlü siteye, hiçbir şekilde yasaklara takılmadan istedikleri her zaman oldukça kolay bir şekilde girme imkanına da sahip oluyorlar.

Programsız Giriş Yöntemleri

Şimdilerde insanların yasaklı sitelere giriş için yapabilecekleri pek çok şey bulunuyor. Bunlardan ilki, bilindiği üzere DNS ayarlarını değiştirmek. Bu işlem oldukça basit olsa da geçerli olan IP adreslerini aynı anda pek çok kişinin kullanmasından dolayı çoğu zaman bağlantılarda sıkıntılar meydana gelir. Bunun sonrasında da insanlar değil yasaklı siteler, normal hiçbir yasağı bulunmayan sitelere bile istediği gibi giremezler. Diğer bir yöntem olan programlar ise kimi zamanlarda bilgisayarları kasmaya ve açılmasını geciktirmeye başlar. Ayrıca insanların bu konudaki ihtiyaçlarını bilen bazı kimseler, indirilecek olan bu programların içlerine virüsler yerleştirir ve birçok virüs de, bilgisayarlardaki antivirüs programları tarafından görülemez. Bunu bilmeyen insanlar da hiçbir önlem almadan yada araştırma yapmadan bu programları bilgisayarlarına indirir. Ve sonrasında da yasaklı sitelere girmek isterken bilgisayarlarından olurlar.

Ancak ktunnel, btunnel tarzı yöntemler içerisinde böylesine bir durum meydana gelmez. Çünkü bu siteleri kullanmak ve yasaklı olan sitelere buralar aracılığı ile girmek için hiçbir program indirmek ya da bilgisayarın hiçbir ayarını değiştirmek gerekmemektedir. Bundan dolayı da insanlar, akıllarına hiçbir kötü şey gelmeden bu sitelere girerek ülke içerisinde yasaklı olduğu için giriş yapılamayan her türlü siteye çok rahat bir şekilde girebilme imkanına da erişmiş oluyor. İlk zamanlar yeterli ilgiyi göremeseler de özellikle de son dönemlerde insanlar ülke içerisinde girişi yasaklanmış olan her siteye bu siteler aracılığı ile rahatlıkla girebiliyor.

Ktunnel Nasıl Kullanılır?

Son dönemlerin en sık tercih edilen sitelerinden bir tanesi olan ktunnel, insanlara programsız bir şekilde yasaklı sitelere girme imkanını sunuyor. Bunun için yapılması gereken şey oldukça basit, öncelikli olarak bu siteye giriş yapılıyor. Girildiği zaman da görülebileceği üzere sayfanın aşağılarına doğru boş bir adres çubuğu görülür. Bu adres çubuğuna yasaklı olan ya da girilirken IP numarasının görünmesi istenmeyen sitenin tam adresi yazılır. Daha sonrasında git sekmesine tıklandığı zaman, adresi girilmiş olan adresin sayfasına yönlendirilir. Ve aynı normalde olduğu gibi bu sitede hiçbir sorun olmadan açılmış olur. İnsanlar da istedikleri her zaman, istedikleri her siteye asla sorun yaşamadan girme imkanına sahip olabilirler.