Fare ilaçlama

Fareler, yüz yıllardır insan yaşamında ciddi sorunlara yol açmıştır. Bakteri ve mikrop yayarak, hastalık oluşumuna sebebiyet veren fareler, kuduz virüsünün de taşıyıcılığını yapabilmektedir. Günümüzde fare ile mücadele için birçok yöntem bulunmakla birlikte, insan sağlığı hiçbir zarar görmeden, fareleri yok etmek mümkün olabilmektedir. Bunun yanı sıra, yanlış uygulamalara başvurulması, insanların daha büyük zararlar görmesine de yol açabildiğinden, fare ile mücadele alanında dikkatli olmak ve yalnızca profesyonel yöntemlerden yararlanmak gereklidir. Aksi durumda yapılan fare ilaçlama, kemirgenlerin yok olmasını sağlayamayacağı gibi, insanların zarar görmesine neden olabilecektir.

Fare türleri

Fareler yaşadıkları ortam ve beslenme türleri gibi özellikleri ile büyüklükleri bakımından türlere ayrılmaktadır. En sık görülen fare türleri; kanalizasyonlarda yaşayan sıçan, kapalı alanlara sıklıkla giriş yapan ev faresi, güçlü bacak yapısı bulunan çatı faresi ve tarlalara zarar veren tarla faresidir. Bu fare türleri, insanlara doğrudan ya da dolaylı şekilde zarar verdikleri gibi, kemirgenlere karşı önlem alınmaması sorunların büyümesine neden olacaktır. Fareler, ilaçlama yapılmadıkça çoğalacağı gibi, bu canlılar ile mücadele de gittikçe zorlaşacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek için ilaçlama uygulamalarına dikkat edilmesi ve fareden kurtulmak için yapılacak işlemlerde, profesyonelliğin korunması gerektiği unutulmamalıdır.

Farenin Zararları

Fareler, pis alanlarda yaşayabildiklerinden, vücutları bakteri ve mikrop deposu durumdadır. Bulundukları ya da yuva yaptıkları yeni alanlara da bu zararlı mikroorganizmaların bulaşmasına neden olan ve bu şekilde insan sağlığına zarar veren kemirgenleri etkili ilaçlar ile yok etmek son derece önemlidir.

Fare Nasıl Beslenir?

Fareler, hepçil olarak beslenen canlılar arasında yer alır. Artıklar, insanların tüketebildiği besinler gibi maddelerin yanı sıra akla gelebilecek hemen her maddeyi tüketebilen fareler, uzun süre aç kaldıklarında insanlara ve diğer hayvanlara da saldırabilmektedir.

Fare ilaçlama Yöntemleri

Fare ilaçlama uygulamalarında en sık kullanılan yöntem fumigasyondur. Fare ile mücadele açısından en etkili çözüm tekniği olan fumigasyon, kemirgenlerin kısa sürede ölmesini sağladığı gibi, alandaki bakterilerin de yok edilmesini sağlayan dezenfeksiyon özelliği sunmaktadır. Bu şekilde ortamdaki zararlıların tamamen yok edilmesi sağlanırken, farelere karşı da önlem alınmış olacaktır. Fare ilaçlamada sıvı ilaçlar sık kullanıldığı gibi, istasyon da en fazla kullanılan ilaçlama yöntemleri arasında bulunmaktadır.

İstasyon Nedir?

İstasyon, fare ilaçlama için sık kullanılan ve son derece etkili olan bir aparattır. İçerisinde özel fare zehri bulunan istasyon, yalnızca farenin sığabileceği büyüklüğe sahip olduğundan, küçük çocukların ya da evcil hayvanların bunlara ulaşması mümkün olmamaktadır. Bunun yanı sıra, yağmur, sel gibi olumsuz hava koşullarına karşı da dayanıklı olan istasyon, açık alanlarda kolaylıkla uygulanabilir. Farenin kapalı alana girişinin engellenmesi ve açık alana zarar vermesini önüne geçilmesi açısından oldukça pratik bir çözüm olan istasyon, belirli aralıklar ile kontrol edilmeli ve içinde bulunan fare ilaçları yenilenmelidir.

Fare ilaçlama Firmaları

Fare ilaçlama firmaları, birçok alanda hizmet verebildiği gibi; genellikle ev, iş yeri, fabrika, bahçe ve yazlık gibi alanlarda daha sık ilaçlama yapılmaktadır. Fare ile mücadele alanında profesyonel yöntemler kullanan ve modern ilaçlama teknikleri ile işlem yaparak, kemirgenleri kısa sürede yok eden fareilaclama.gen.tr, garanti sağlayarak ekonomik ilaçlama fiyatları ile hizmet vermektedir. İnsan sağlığına değer veren ve bu doğrultuda hem zararlıları yok eden hem de etkili ilaçları ile haşerelerin ortama girişine karşı önlem oluşturan fareilaclama.gen.tr, sağlıklı ortamların oluşmasına katkı sağlamaktadır. İnsanların yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik uygulamalar yaparak, sağlığı koruyan fareilaclamag.gen.tr 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.