Trabzonspor’un başkanı olduktan sonra ‘gergin’ açıklamalarıyla gündemden düşmeyen İbrahim Hacıosmanoğlu, dün hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklendi hem de ırkçı ifadeler kullandı.

Bordo-Mavili kulübün kuruluşunun Trabzon Valiliği önünde düzenlenen 46’ncı yıldönümü törenlerinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, kendisi için “AK Parti’den aday olsun” ifadesini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç' hitaben şunları söyledi:

“Türkiye ’de temiz, ahlaklı futbol istiyoruz. Hiçbir partinin liderini haksız yere hedef almıyoruz. CHP Grup Başkanvekili haddini aşarak, Trabzonspor başkanı hakkında cümleler kurmuş genel başkanlarını savunarak. Adında ‘Halk’ yazan, halkı temsil ettiğini söyleyen bir partinin lideri, bizim hakkımızı gasp eden emek hırsızı cezaevinden çıktığında gidip kulüpte ziyaret edip formasını almıştır, ‘Sen komploları yendin, biz yenemiyoruz’ diye. Daha sonra UEFA kararının ardından, ‘UEFA nasıl böyle bir karar veriyorsun? Bizim takımlarımızı nasıl mağdur ediyorsun?’ diye isyan etmiştir. Başbakan’a da çağrı yapmıştır, ‘Bu takımların ceza almasını engelleyin’ diye."

"TRABZONSPOR RUM, ERMENİ TAKIMI MI?"

Cevabını sürdüren Hacıosmanoğlu, ifadelerinde ‘ırkçı’ söylemlere de başvurarak şöyle konuştu:

“Şimdi ben soruyorum; ülkeyi yönetmeye talip olan bir muhalefet partisi liderinin UEFA’ya, ‘Bizim takımlarımıza nasıl ceza veriyorsun?’ sözünü kullanırken, acaba onların takımları Fenerbahçe de Trabzonspor Rum takımı mı? Ermeni takımı mı? İsrail takım mı? Demek ki Trabzonspor sizin takımınız değil. Siz muhalefet partisi lideri olabilirsiniz ama haddinizi bileceksiniz! Mertlikten, yiğitlikten bahsetmek, CHP’nin Grup Başkanvekili’nin haddi değildir. O mertlik de, yiğitlik de bizde var. Ama görüyorlar ki Trabzonspor tepki vermeye başladı, onlar da yola gelmeye başladı.”

‘KUPAYI VERİN, TANIMAYIZ!’

Şike soruşturmasına konu olan sezondaki şampiyonluğun kendilerinin olduğunu söyleyen çiçeği burnunda başkan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e ithafen “Sağır Sultan’ın duyduğu 2011 Şampiyonluk Kupası’nı eğer Federasyon Başkanı, emaneten onu gasp edenlerin elinden alıp Trabzonspor’a verirse, demeç savaşları da bundan sonra durur. Ama bu pislik temizlenmedikten sonra, ‘yöneticilere ceza vereceğiz’ diye korku salarsanız, biz onları hiçe sayarız, o zaman sizi de hiçe sayarız. Biz o kupayı alacağız çünkü Trabzonspor’un hakkını korumak bizlerin görevidir” dedi.