Türk Telekom Arena’da Bursaspor önünde 2-0’dan 2-2’ye gelen maç Mancini’yi, G.Saray’dan ayrılma aşamasına getirdi. Maçın son bölümünde taraftarlar, yönetim ve Mancini’yi istifaya çağırdı. Hemen kulübenin yanında bulunan bazı taraftarların Mancini’ye yönelik sözleri, İtalyan hocanın dikkatini çekti. Yardımcısı Tugay Kerimoğlu ve tercümanı Mert Çetin’e ısrarla “Ne diyorlar” diye soran Mancini, taraftarların çok sinirli olduğunu ve küfürlü tezahüratlarda bulunduğunu öğrendi.

ATIŞTI, MONTUNU ÇIKARDI

Sinirlenen Mancini, kendisine tepki gösteren taraftarlara dönüp duyduğu rahatsızlığı el hareketleriyle dile getirdi. Tepkiler sürünce, “Sakin, bekleyin” işareti yaptı. Montunu çıkartıp soyunma odasına yöneldi. Asıl patlama basın toplantısında yaşandı.

VEDA EDER GİBİ KONUŞTU

Oldukça gergin bir şekilde medyanın karşısına çıkan Mancini, restini çekti: Buradan gitmek benim için sorun değil. Bu akşam da gidebilirim, yarın sabah da gidebilirim. Gitmemi isteyen taraftarlar olabilir. Fikirlerine saygı duyuyorum. Benim de fikirlerime saygı duyulsun. Geleceğin takımını oluşturmak beni cezbetti. Projeler için geldim, küfürleri dinlemek için değil. Bu gece ya da yarın sabah valizlerimi toplayıp gidebilirim. Şunu herkes anlasın, bir takım 4 ayda kurulamaz.

CEVAP: HAYIR KALMAYACAĞIM

Gazeteciler, istifası cebinde olan Mancini’ye “Sabır gösterilmesini istiyorsunuz. Peki bu tepkilere rağmen bu sabrı gösterip kalacak mısınız?” sorusunu yöneltti. İtalyan hoca, ayrılık konusunda kararlı gibiydi: Bana soruyorsanız hayır. Neden buraya geldim? Projeye inandığım için. Ama görünenler ortada...

FATİH TERİM'E DEVLER LİGİ GÖNDERMESİ

İtalyan hoca, Fatih Terim ve yönetime de taş attı. Mancini, “Eğer benim gelmem doğru değilse bir önceki teknik adamla çalışılabilirdi. O zaman Şampiyonlar Ligi’nde rakiplerinizden fazla gol yemeye devam edilen bir seviye olabilirdi. İyi işler başarmak için sabır göstermek, bazen acı çekmek gerekir” ifadelerini kullandı.

"SELÇUK VE DROGBA’YA SORUN"

Mancini’ye, Selçuk ve Burak’la arasının bozuk olduğu, Selçuk ile Drogba’nın da arasının açık olduğu iddiaları soruldu. İtalyan teknik adam, “Benim oyuncularımla sorunum yok. Böyle olduğunu düşünüyorsanız gidin onlara sorun. Ayrıca eğer Türkler ile yabancılar arasında sorun varsa, gidin onlara sorun. Ama gördüğüm kadarıyla böyle bir şey yok” ifadesini kullandı.

TERBİYESİZLİK!

İtalyan teknik adam, basın mensuplarına da sert çıktı. Mancini, “Terbiyesiz ve eğitimsiz bazı gazeteciler hakkımda yalan yazıyor” dedi, tercüman bunu çevirmedi. Mancini, şöyle devam etti:

“Yalan yazanlar bu mesleği bıraksınlar, başka iş yapsınlar. Kulübe için konuşursak, son maçlarda sinirliyim, çünkü hata yapıyoruz. Ayrıca dürüst olmayan gazeteciler de beni kızdırıyor."

SİNİRLERİ BU YÜZDEN Mİ BOZULDU: PRANDELLI, İTALYA’YLA SÖZLEŞME UZATIYOR

İtalyan haber ajansı ANSA, 2010’dan bu yana Gök Mavililer’i çalıştıran Prandelli’nin sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılacağını duyurdu. Daha önce Prandelli’nin Dünya Kupası’ndan sonra ayrılacağı, yerine Mancini’nin getirilebileceği iddia edilmişti.

İtalyan hoca da Galatasaray ’la sözleşmesine “Milli Takım’dan teklif alırsa, gidebilir” maddesi ekletmişti. Milli Takım opsiyonunun kapanmasının da Mancini’nin gerginliğini artırmış olabileceği belirtildi.

YÖNETİM ŞOKTA: ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ?

İtalyan hocanın çıkışı, yönetimde deprem etkisi yarattı. Sarı-Kırmızılılar, gece boyunca nasıl bir yol izleyeceklerini tartıştı. Bugünkü yönetim toplantısında Mancini’nin açıklamaları masaya yatırılacak. Başkan Aysal da Mancini’yle bir görüşme yapacak. İstifasını verme ihtimaline karşılık alternatif isimler de değerlendirilecek. (Radikal)