Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla karşı karşıya geldi.

Maçta ilk yarı 0-0 sona erdi. 

67. dakikada yenik duruma düşen Fenerbahçe, maçın uzatma dakikalarında Baroni'nin ayağından bulduğu penaltı golüyle beraberliği yakaladı.

Fenerbahçe, bu skorla Kadıköy'deki rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmiş oldu.

Fenerbahçe oyun sırasında fizik olarak hazır olmadığı görülse de, etkili isimleriyle son dakikaya kadar maçı bırakmayarak, rövanş için avantajlı skor almayı başardı.

Maçın ardından konuşan Yanal, "İkiye ayırmak lazım maçı. Rakibimiz bizden daha hazır bir takım. 4 haftalık bir sürecin sonunda sahaya çıktık. Tempolu bir takımla oynadık, Fenerbahçe, son 30 dakikalık oyunu daha da ileriye taşıyacaktır. Sonunda amacımıza ulaşacağız. Oyuncularımın tam hazır olmamasıbizi oldukça sıkıntıya soktu. Bunun yanında Raul 2,5 haftayı tamamladı. Yavaş yavaş takım ritmini bulacaktır. Hem önde daha iyi oynayıp tempomuzu artıracağız. Avrupa'da her maç zor ama biz bu turu geçeceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

SALZBURG'TAN HAKEME SUÇLAMA

Salzburg Teknik Direktörü Roger Schmidt, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşma sonrasında ülke basınına şok açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın 1-1 sonuçlanmasının hayal kırıklığı olduğunu ifade eden teknik adam, "Sonucu ifade edecek olursam bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu çünkü biz daha iyi olan taraftık. Son dakika golüyle sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılmak çok acı bir durum. Tabii ki bu maçın öncesine göre durumumuz biraz daha kötüleşti ama bu tur için şansımız kesinlikle devam ediyor. Bugün Fenerbahçe'den gol yemememiz gerekirdi çünkü kaleye tek bir şutları var." dedi.

Hakemin oyuncu etkilediğini ve Bruno Alves'e tolerans gösterdiğini söyleyen antrenör, "Hakemin Portekizli olduğunu biliyoruz ve Bruno Alves'e karşı bugün gayet iyiydi. Biz kesinlikle daha iyi bir sonucu bekliyorduk ve hak ediyorduk. Şimdi İstanbul'da gol bulmamız gerekiyor. Rövanş maçında artık elimizden ne gelirse yapıp hayatta kalmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bu maçın rövanşı 6 Ağustos Salı günü Kadıköy'de Fenerbahçe Stadı'nda oynanacak.

Stad: Red Bull Arena

Hakem: Duarte Gomes (Portekiz)

RB Slazburg: Gulacsi, Schwegler, Ulmer, Hinteregger, Kampl, Ilsanker, Meilinger, Douglas, Soriano, Ramalho, Mane

Fenerbahçe: Volkan, Mehmet Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, Meireles, Mehmet Topal, Emre (Cristian Baroni), Alper Potuk (Sow), Kuyt, Webo