Fenerbahçe, yarın akşam oynanacak Lokomotiv Moskova maçı öncesi taraftarlarına mücadelenin ‘Yüksek Riskli Maç’ kategorisinde olduğuna dikkat çekerek, herhangi bir olay sonrasında Avrupa'dan men edilme tehlikesi olduğuna işaret etti.

Sputnik'in haberine göre, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam 19.00'da Lokomotiv Moskova'yı ağırlayacak Fenerbahçe, maç öncesi resmi internet sitesinden taraftarlarına yönelik bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, mücadelenin UEFA tarafından ‘Yüksek Riskli Maç’ kategorisine alındığı bildirilirken, ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali sonrası takımın Avrupa'dan men edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı açıklandı.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Takımımızın 16 Şubat 2016 Salı günü oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Son 32 turu ilk maçı olan ve ‘Seyirci Davranışları’ ile ilgili olarak UEFA’dan geçerli not almamız gereken Lokomotiv Moskova karşılaşması, UEFA tarafından ‘Yüksek Riskli Maç’ kategorisine alınmış olup ayrıca maç için atanan UEFA Delegesi’ne eş olarak UEFA Güvenlik Temsilcisi bu maç için atanmıştır.

Bilindiği üzere 2012/2013 sezonunda oynadığımız UEFA maçlarında evimizde ve deplasmanda yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri sebebiyle kulübümüz çok ciddi yaptırımlara ve para cezalarına maruz kalmış, kulübümüzle ilgili yaşanan bu olaylar nedeniyle UEFA müsabakalarından ihraç kararı verilmiş ve kulübümüzün cezası, benzer olayların bir daha yaşanmaması koşuluyla ertelenmiştir.