Uğur Mumcu'nun oğlu, Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu, yarın yapılacak seçimlerde hangi partiye oy vereceğini açıkladı. Cumhuriyet'teki "Oyum kime?" başlıklı yazısında açıklamada bulunan Mumcu, oyunu HDP'ye vereceğini belirtti.

Özgür Mumcu'nun yazısının bir kısmı şöyle:

"Yüzde otuz sınırına dayanan bir CHP ve barajı aşmış bir HDP, pazartesi günü için iyi bir sonuçtur. Unutulmamalı ki CHP ve HDP seçmenleri 1970’lerde Ecevit’e, daha sonra da SHP’ye beraber oy verdiler. Yakın geleceğin ülkeyi düze çıkarabilecek hükümetini CHP ve HDP’nin beraber kurması hayal değil.

Türkiye çok ciddi bir imkâna sahip. Ortadoğu’da siyasal İslamın demokratik yollarla iktidardan muhalefete geçmesi herkes için çok değerli bir tecrübe olabilir.

Çeşit çeşit otoriter rejimler görmüş bir ülke artık bu tuzağa düşmeyeceğini gösterebilir. Toplumda daha önce hiç olmadığı kadar özgürlük, çoğulculuk ve gelişmiş bir demokrasi isteği var. Gezi bunun sinyaliydi ve hem CHP’yi hem de HDP’yi olumlu bir şekilde etkiledi.

Her gün siyaset hakkında yazıp çizenlerin seçimden önce oyunu saklamasını doğru bulmuyorum. Yarın HDP’ye oy vereceğim. Basit matematik hesabı ortada. Baraj saçmalığı sebebiyle AKP’nin fazladan 50-60 milletvekili almasını önlemenin yolu da.

Başkanlığa karşı parlamenter rejimi savunuyorsak en geniş temsilin sağlanacağı bir Meclis’e dolayısıyla Meclis’te HDP’ye ihtiyacımız var."