Fenerbahçe-Sarıyer U-18 maçında hakem Sarıyer'in Batmanlı futbolcusuna görmeden küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi. Fenerbahçeli teknik adamlar kendi oyuncularının hakaret ettiğini kabul ederken hakem Sarıyerli oyuncuyu tipinden dolayı attığını söyledi

 

amatorfutbol.blogspot.com yazarı Burak Kurtuluş yaşananları şöyle yazdı: 13 Kasım 2011 Pazar günü, Fenerbahçe Dereağzı Tesislerinde, Fenerbahçe ile Sarıyer takımları arasında saat 13.30’da Coca-Cola U18 Ligi Marmara grubu müsabakası oynandı. Maçta bir pozisyonda iki futbolcunun yerde kalması sonrasında, futbolculara sırtı dönük olan Hakem Onur Çakır, oyunu durdurarak Sarıyer Kulübü oyuncusu Ali Ekber Maslak’ı oyundan ihraç etti. Sebebi ise Sarıyer'li genç futbolcu Ali Ekber Maslak’ın tipinin kayık olması…

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun genç oyuncu gelişimiyle ilgili en önemli programı olan Coca-Cola Akademi Ligleri’nde 2011-2012 sezonu 3 hafta önce başladı. İlk kez 2008-2009 sezonunda iki yaş kategorisinde oynanan ve her yıl yeni bir kategorinin eklendiği ligler bu yıl U14, U15, U16, U17 ve U18 olmak üzere beş yaş grubunda düzenleniyor. Genç Milli Takımların en önemli kaynağı konumundaki Coca-Cola Akademi Ligleri’nde Akademi Ligleri Çalıştırıcı Sertifikasına sahip Antrenörler görev alabiliyor. Organizasyonda genç oyuncu gelişimini destekleyen özel kurallar uygulanıyor.

 

Coca-Cola Akademi Ligleri'nde 2008-2009 sezonunda U14 kategorisinde Beşiktaş, U15 kategorisinde ise Ankara Gençlerbirliği şampiyonluğu elde etmişti. Ertesi sezon U14 yaş grubunda Fenerbahçe mutlu sona ulaşırken, U15’te Ankaraspor, U16’da ise Beşiktaş şampiyon olmuştu. Geçen sezonu ise U14 yaş grubunda Trabzonspor, U15 yaş grubunda Fenerbahçe, U16 yaş grubunda Bursaspor, U17 yaş grubunda ise Beşiktaş Ligi zirvede tamamlamıştı.

 

Coca-Cola U18 Ligi Marmara grubunda Fenerbahçe Kulübü şu anda 3 maçta aldığı 9 puanla aynı puana sahip Pendikspor’un önünde bir maç eksiğine rağmen lider durumda.

 

Hakem Küfrü Duyuyor Ancak…

 

Olay şöyle gelişti: Müsabakanın 82. dakikasında bir pozisyonda Sarıyer hücum ederken, Sarıyer’in 5 forma numaralı 1994 Batman doğumlu oyuncusu Ali Ekber Maslak ve rakibi olan Fenerbahçeli oyuncu yerde kalıyorlar. Oyun devam ediyor ve Hakem Onur Çakır’ın da arkasında kalan bu iki oyuncudan Fenerbahçeli olanı yerdeki rakibine küfür ediyor. Küfrü duyan ancak kimin ettiğini kestiremeyen Hakem oyunu durduruyor ve Sarıyer’li Ali Ekber Maslak’ı oyundan ihraç ediyor. İhraç edilen futbolcunun tüm ısrarlarına rağmen sonuç değişmiyor ve Sarıyer sahada bir kişi eksik kalıyor ve maçı da 2-1 kaybediyor.

 

 

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İTİRAF EDİYOR

 

Maç sonunda Sarıyer Kulübü Teknik Direktörü Köksal Uzun ihraç edilen futbolcusunu da yanına alarak Hakem soyunma odasına gidiyor. İddialara göre Hakem soyunma odasına Fenerbahçe Kulübü Teknik Direktörü Semih Özü ve Fenerbahçe’nin efsane olmuş futbolcularından Ersoy Sandalcı da var. Ersoy Hocanın adı geçen maçta Gözlemci ya da Temsilci olduğu belirtiliyor. Hakem soyunma odasında Köksal Uzun futbolcusunun hiçbir zaman küfürlü konuşmadığını ve böyle bir davranışı yapmış olamayacağını üstüne basa, basa söylüyor ve ekliyor, “Bu çocuk defans oyuncusu olarak görev yapmasına rağmen sarı kart dahi görmedi, küfür etmez, ben çocuğuma güveniyorum” diyor. Araya giren Fenerbahçe Kulübü Teknik Direktörü Semih Özü, Hakem’e, “Hocam küfür eden bizim sporcu” diyor ve iddialara göre Hakem, Köksal Uzun’a dönerek spor literatürüne geçecek o sözü söylüyor, “Senin futbolcunun tipi kayık, küfrü de kesin o etmiştir”. Sonuçta Ali Ekber Maslak 2 maç ceza aldı ve Sarıyer’in Galatasaray’a 3-0 mağlup olduğu maçta oynamadı. Ayrıca Sarıyer’in 20 Kasım 2011 Pazar günü Körfez Esentepe Sentetik Sahada Körfez Futbol Okulu ile oynayacağı maçta da görev alamayacak. (Radikal)