Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarda, Fenerbahçe kongresi öncesi yapılan planlar gündeme geliyor.

Oda TV'nin haberine göre; Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike operasyonuyla ilgili olarak Kongre'de kendisine rakip olan eski Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a yönelttiği "Şenes Erzik ile Başbakan ’a bilgi vermek için gittiğiniz de Başbakan size ‘Fenerbahçe şike yaptı mı ?’ diye sorunca siz ne cevap verdiniz?" sorusundan rahatsızlığını Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye iletiyor.

Aziz Yıldırım'ın bu görüşmenin içeriğini bilmesinden hoşnut olmayan Erdoğan, Yıldırım'ın konuşması için "edepsizce bir yaklaşım" ifadesini kullanıyor.

MEHMET ALİ AYDINLAR'IN KONUŞMALARINI ERDOĞAN YAZMIŞ

Erdoğan, oğlu Bilal'den yanına İstanbul Büyükşehir Belediyespor İdari Menajeri Mustafa Eröğüt'ü alarak Mehmet Ali Aydınlar'ın yanına gitmesini istiyor. Erdoğan, oğlu Bilal'e kendisinin Yıldırım'a doğrudan cevap vermek istemediğini, Yıldırım'a Aydınlar'ın cevap vermesini istediğini belirtiyor.

Erdoğan, Aydınlar'ın Yıldırım'a o ortamda konuşulanları nereden bildiğini soran bir açıklama yapmasını isterken, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Bank kuracağı yönündeki açıklamalarına da 500 milyon dolarlık borcunu hatırlatarak karşı yanıt vermesi gerektiğini söylüyor.

Erdoğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın Yıldırım'a karşı kullanması için Aziz Yıldırım'ın "yat limanı kuracağı", "banka kuracağı", "Kenan Evren Lisesi'ni yıkıp AVM yapacağı" vaatlerine karşı tezler söylüyor. Bunların mümkün olmadığını Aydınlar'ın söylemesini istiyor. Erdoğan, Aydınlar'ın Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'yi mağdur eden şike yasasını bizzat Aziz Yıldırım'ın gündeme getirdiğini söyleyerek de vurmasını istiyor.

"1 OY 1 OYDUR"

Başbakan Erdoğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe Kongresi'ni kazanması için yapılması gerekenleri anlatırken, Yıldırım'ın listesinde olması gereken isimlerle görüştüğünü de Bilal Erdoğan'a söylüyor. Erdoğan, açıktan Mehmet Ali Aydınlar'ı desteklemeyi doğru bulmazken oğlu Bilal Erdoğan'dan da bunu yapmamasını ama "1 oy 1 oydur" diyerek gidip Aydınlar lehine oy kullanmasını istiyor.

AZİZ YILDIRIM'A "NAMUSSUZ" İFADESİ

Bilal Erdoğan'la Başbakan Erdoğan'ın 2. görüşmesinde de konu Fenerbahçe.

Bu görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun damadı Ahmet Özokur'un Aziz Yıldırım'ın listesinden seçime girmesi iki ismi de sinirlendirmiş. Özokur için "namussuz, menfaat düşkünü, omurgasız, karaktersiz" ifadeleri kullanılıyor. Bilal Erdoğan'ın Aziz Yıldırım için de "namussuz" ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

Başbakan Erdoğan, Özokur'un adaylığı için Ahmet Davutoğlu'na "olmasın" dediğini de Bilal Erdoğan'a aktarıyor.

RANDEVU VERMEDİM

İkili daha sonra Aziz Yıldırım üzerine konuşuyor. Başbakan Erdoğan, Aziz Yıldırım'ın cezaevinden çıktıktan sonra defalarca kendisinden randevu istediğini ancak kendisinin randevu vermediğini anlatıyor. Bilal Erdoğan ise Başbakan'ın Fenerbahçe'yi koruyan tavrından Aziz Yıldırım'ın faydalandığını iddia ederken "maalesef çok iyi niyetli davrandın" diyor. İki isim Fenerbahçe Kongresi'nde Cumhuriyetçi, Atatürkçü konuşmalardan rahatsızlıklarını ifade ediyor. (Kaynak: Oda Tv – Eurosport)

İlgili ses kaydı Baş çalan rumuzuyla şu linkte yayınlandı:

http://www.youtube.com/watch?v=Yin7V_AYAow&feature=youtu.be