Süper Kupa sonrası transfer için kolları sıvayan Galatasaray, Barcelona’dan Alex Song’u kiralamak için önemli adımlar attı. Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre; Monaco’da bulunan Başkan Ünal Aysal'ın girişimleri sonucunda iki kulüp temsilcileri 27 yaşındaki oyuncunun 'çok makul' bir rakama kiralanması konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Teknik direktör Cesare Prandelli’nin, bir çok bölgede oynama özelliğine sahip ve bu yönüyle joker olarak gösterilen Alex Song ismine sıcak baktığı ve bu transferi çok istediği belirtildi. İtalyan hocanın, hem orta sahada Melo’ya alternatif olması, hem stoperde oynama özelliği ve hem de sağ bekte de görev yapabilmesi nedeniyle Kamerunlu futbolcuyu çok istediği belirtildi.

Aynı zamanda Galatasaray’ın unutulmazları arasında yer alan Rigobert Song’un kuzeni olan Alex Song’u Liverpool, Tottenham, West Ham, QPR, Everton ve Marsilya gibi takımlar da isterken, 27 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılı formayı giymeye sıcak baktığı belirtildi.

Başkan Ünal Aysal ile Barcelona yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmede ise oyuncunun düşük bir rakama kiralanması ve sözleşmesinde satın alma opsiyonunun bulunması konusunda büyük oranda anlaştığı öğrenildi.

Bu rakamın yaklaşık 10 milyon euro olacağı dile getirildi. Barcelona, Song’u Arsenal’den alırken 25 milyon euro ödemişti.

Mehmet Cibara da, sporaslan.com’a Song konusunda gelinen son noktayı şu şekilde aktardı: “Alex Song transferinde sona geldik. İmzaların atılmasını bekliyorum. Song çok alternatifli bir oyuncu.”

Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Alex Song, Barcelona’ya düzenlediği yemekle veda etti.