Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, kulüp isminin "Amedspor" olarak değiştirilmesi yönündeki kararı, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sundu. TFF ise kendileri tarafından henüz tescillenmediği halde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un, "Amedspor" ismini sitesinde kullandığı gerekçesiyle 10 bin TL para cezası kesti.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isminin "Amedspor" olarak değiştirilmesine ilişkin karar, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) iletildi.

Kulüp başkanı İhsan Avcı,yaptığı açıklamada, bir süre önce yapılan genel kurulda kulüp isminin "Amedspor", renklerinin sarı, kırmızı ve yeşil, logosunun ise Diyarbakır surları amblemi içerisinde çift başlı Kartal olarak değiştirdiklerini belirtti. Avcı, bu kararın Diyarbakır Dernekler Müdürlüğünce de onaylandığını anımsattı.

İsim değişikliği kararlarının sene başında federasyonlara bildirildiğini vurgulayan Avcı, bu nedenle kendilerinin de kulüp isminin "Amedspor" olarak değiştirilmesine ilişkin kararı aralarında TFF'nin de yar aldığı 13 federasyona ilettiklerini kaydetti.

"FEDERASYON AÇISINDAN YENİ BİR HUKUK SKANDALIDIR''

TFF Hukuk Müşavirliğinin kulübü, "Resmi internet sitesi içerisinde tescilli isim ve amblemi haricinde farklı bir isim ve amblemin kullanılması suretiyle talimatlara aykırı davranıldığı" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk ettiğini ileri süren Avcı, "Hukuk Müşavirliği durumdan vazife çıkararak yetki aşımına girmiştir" diye konuştu.

Avcı, TFF'nin, dernekler müdürlüğünce onaylanmış bir ismin üzerinde tartışma yürütecek ve bunu disiplin cezasına dönüştürecek yetkiye sahip olmadığını savunarak, şöyle devam etti: "Biz bunu usulü ve niyetten bağımsız olarak yapılmış bir yanlış olarak görüyoruz. Bu konuda savunmamızı gönderdik. Yapılmış bir yanlıştan dolayı bunun düzeltilmesi aynı zamanda kulübümüzden özür dilenmesi konusunda bir talebimiz olacak. Federasyon açısından yeni bir hukuk skandalıdır. Federasyonun buna müdahil olarak kulübümüz şahsında Diyarbakır halkından özür dilenmesini istiyoruz."

Öte yandan TFF resmi internet sitesinde, "Amedspor" isminin henüz tescillenmeden kulüp tarafından internet sitesinde kullandığı gerekçesiyle kulübe 10 bin TL para cezası verdi. (ANF)