Seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya bulunan Amedspor  Fenerbahçe maçının Şanlıurfa’da, seyircili oynanmasını önerdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Başakşehirspor maçında 'ideolojik propaganda' yaptığı gerekçesiyle Amedspor'a 1 maç seyircisiz oynama ve 25 bin lira para cezası vermişti.

Kulüp, ceza kalkmazsa maça çıkmayacağını duyurmuştu.

Başkan Ali Karakaş, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le görüştüklerini, yarın da Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’le görüşeceklerini belirterek, “Amedspor bu ülkenin takımıdır.

 Ama eğer biz istenmiyorsak ve bu yönde tutumlar devam ederse bizde bazı kararlar almak için konuyu değerlendirebiliriz” dedi.

Maçın Şanlıurfa’da oynanmasıyla ilgili tartışmalar olduğunu belirten Karakaş, böyle bir durumda maçın seyircili olmasını isteyeceklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Biz Fenerbahçe gibi büyük bir takımla oynayacağımız maçı seyircili oynamak isteriz. Biz seçeneklerimizi Futbol Federasyonu’na sunacağız. Maçların yayın hakkını alan televizyon kanalı bile kulübümüzün adını söylememek için bu kadar çaba sarf ederken, futbolcumuz Deniz Naki için dört ila sekiz maç oynanama cezası tartışılırken, bize karşı takınılan bu tutumu kabullenmemiz mümkün değil. Biz bu ülkenin takımıyız. Ama eğer biz istenmiyorsak ve bu yönde tutumlar devam ederse bizde bazı kararlar almak için konuyu değerlendirebiliriz.