HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Ankara’da katıldığı cenaze töreninden sonra müzakere sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sürecin hızla, yeniden başlamasını istediklerini söyleyen Yüksekdağ, bu konudaki insiyatifin hükümette olduğunu söyledi.
Süre ce bir an önce geri dönülmesi gerektiğini söyleyen Yüksekdağ, şunları söyledi:

“Türkiye’deki siyasi krizin son bulması için her şeyden önce çözüm ve müzakere sürecine tekrar dönülmesi gerekiyor, masanın yeniden kurulması gerekiyor. Çünkü tek başına bir iktidarın kurulmuş olması, gerçek bir zafer ya da başarı olarak görülemez. Siyaset için asıl başarı, siyasette istikrarın ve demokratik yapılanmanın kurulmasını sağlayacak esaslı adımların atılmasından geçer.”

‘İNSİYATİF HÜKÜMETİN ELİNDE’

Süreç konusundaki inisiyatifin tek başına hükümette olduğunu da ifade eden Yüksekdağ, “Aylardan bu yana, 28 Şubat Mutabakatı’nın açıklamasının reddedilmesinden bu yana, AKP topu sağa sola atmaktan başka bir şey yapmıyor. ‘Tek başına hükümet kurmamız gerekir, buna ihtiyacımız var’ diyorlardı. Buyurun o zaman. Daha neyi bekliyorlar. İnisiyatif şu an tek başına hükümetin elindedir,” diye konuştu. (İMC)