7 Haziran seçimleri yaklaşırken, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları da hızla sürüyor. Bu kapsamda birçok seçim bürosu açan HDP, sıkça saldırılara maruz kalsa da farklı kesimlerin desteğini almaya devam ediyor.

Yalova'da Trabzonlu eski bir AKP seçmeni olan baba-oğulun işlettikleri kahveyi HDP seçim bürosu yapmaları da bunun son örneklerinden.

"HİÇBİR PARTİ HALKI HDP GİBİ DÜŞÜNMÜYOR"

Ötekilerin Postası'nın 'gönüllü muhabiri'ne Yalova-Safran arasındaki kahvehanede konuşan baba-oğul, "Kendi kahvehanenizi #HDP seçim bürosu yapma kararını nasıl aldınız?" sorusunu şöyle yanıtlıyor: "Şu anki partilerin hiçbiri HDP gibi halkı düşünmüyor. Yalova'da HDP kazansın diye biz de elimizden geleni yapmak istedik."

Kahvehaneyi seçim bürosuna çevirdiklerinde kimseden destek almadıklarını da söyleyen baba-oğul, "Büro kararı alındıktan sonra HDP il yönetimi ile irtibata geçip sadece HDP bayraklarını aldık," diyor.

"ERDOĞAN'I DURDURACAK TEK GÜÇ HDP"

Bir önceki seçimlerde AKP ve CHP'ye oy verdiklerini belirten kahve sakinleri, bu seçimde neden HDP'yi desteklediklerini ise şöyle dile getiriyorlar:

"Çünkü Erdoğan'ı durdurabilecek tek imkan HDP'nin barajı aşması. HDP'nin barajı aşmasının kimseye zararı olmaz, hatta onların Meclis'te olması durumunda meclisin denetlenmesi daha iyi olacağı için, bu, ülkemizi güçlendirir."

HDP'DEN BEKLENTİLERİ: ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPTIRMAYIN

HDP'nin barajı geçmesi durumunda, HDP'den beklentilerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmaması ve Kürt sorununu çözmeleri olduğunu da aktarıyorlar.

Ötekilerin Postasındaki haberde bir de "not" var: "Kahve müşterisi olmayıp HDP seçim bürosu olarak gelenlere çay ücretsiz."