Referandumunun ardından gündeme gelen CHP’nin Meclis’ten çekilmesine ilişkin, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, anayasa değişikliğindeki uyum yasalarının kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile düzenlenmesinin gerekçe olabileceğini söylediği belirtildi.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre CHP’nin dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), bazı parti yöneticilerinin Meclis’ten çekilmeyi önerdiği kaydedilirken, Kılıçdaroğlu’nun “O nasıl olacak” diyerek tepki gösterdiği bildirildi.

MYK’nın çoğunluğunun da bu öneriye karşı çıktığı ve öneriyi redettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun bununla ilgili anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarının, TBMM’de görüşülmesi yerine KHK’larla düzenlenmesi durumunda bu seçeneğin tartışılabileceğini söylediği ifade edildi.

CHP liderinin toplantıda referandum sürecine ilişkin, “Eksikliklerine, zorluklarına rağmen iyi bir kampanya süreci geçirdik. Referandumda ‘Hayır’ kazandı. Bu kadar hukuksuzluğun olduğu yerde farklı bir şey de konuşulamaz. Yüzde 60 rakamını telaffuz edenlerin bu sonucu düşünmesi gerekir. Bu süreç farklı bir iklim getirecek, hepimizin çok dikkatli olarak bu süreci takip etmesi gerekir” ifadelerini kullandığı kaydedildi.