Türkiye, 25. dönem parlamentosunda görev yapacak milletvekillerini belirlemek üzere bugün sandık başında. Oy verme işlemi başladı. 20 siyasi parti ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde son sözü 53 milyondan fazla seçmen söyleyecek. Oy verme işlemi tüm Türkiye'de 17.00'de sona erecek.

Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar, kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı gibi kimlik belgeleriyle oy verebilecekler.

Seçmenler, oy kullanacakları sandıkları yüksek seçim kurulu'nun "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden de öğrenebilecekler.

Seçmenler kapalı oy verme yerlerine, cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla giremeyecek. Bu tür cihazlar kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek. Ancak, sandık görevlileri bu amaçla üst araması yapamayacak.

Oy verme kabinine girecek olan seçmen "evet" ya da "tercih" mührünü kullanarak oyunu kullanacak. Oy pusulasındaki yuvarlak bölüme mühürü taşırmayacak şekilde basmak gerekiyor. Arkasından oy pusulası dikkatli bir şekilde katlayıp zarfa konulmalı. Oyu sandığa attıktan sonra oy kullanıldığına dair de imza atılacak.

Sandık alanında düzeni, sandık kurulu başkanı sağlayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek.

Bugün saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilemeyecek, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.