İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'daki POMEM 20'nci dönem mezuniyet töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’de görülen Reza Zarrab davasına değinen Soylu, “Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden, bu ülkenin şerefine ihanet eden ve orada bir hain olarak ifade veren eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmişse, FBI bunu yapmışsa, Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır. Biz büyük bir mücadeleye adım atıyoruz. Dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bu araziye göz dikenler var. Sadece yaşadığımız 21'inci yüzyılda değil, 20'nci, 19'uncu ve 18'inci yüzyılda göz diktiler. Dünyanın en güzel coğrafyasına bundan sonrada göz dikmeye devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Törende konuşma yapan Bakan Soylu, "Bugün Türkiye çapında 16 merkezde, POMEM eğitimi alan ve sınavlarda başarılı olan 6 bin 520 aday yemin ederek görevlerine başlayacak. Özel harekatla birlikte bu hafta içinde toplamda 10 bin polisimizi, inşallah görev yerlerine sevk edeceğiz. Burada, 415 kardeşimizin yeminlerine şahitlik etmek için buradayız. Bu anlamda çok gururluyuz. Hepsine başarılar diliyoruz" dedi.

"ORADA BİR HAİN OLARAK İFADE VERİYOR"

ABD'deki Rıza Sarraf davası konusuna değinen ve hainlikle suçlayan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"ABD'nin bir takım istihbarat örgütlerinin hangi haltları karıştırdığı kendi mahkemelerinde ortaya çıkmaktadır. Buradan kaçmış bir hainin verdiği ifadede, 50 bin dolardan bahsediliyor. Eğer bu kumpas doğruysa, bu her şeyin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden, bu ülkenin şerefine ihanet eden ve orada bir hain olarak ifade veren eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmişse, FBI bunu yapmışsa, Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır. Türkiye'nin kendi coğrafyasında ayakta durmasını kimse engelleyemeyecektir. Milletimiz bunun farkındadır. Bütün bunların farkındayız ve bunları net bir şekilde görüyoruz. Biz büyük bir mücadeleye adım atıyoruz. Dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bu araziye göz dikenler var. Sadece yaşadığımız 21'inci yüzyılda değil, 20'nci, 19'uncu ve 18'inci yüzyılda göz diktiler. Dünyanın en güzel coğrafyasına bundan sonrada göz dikmeye devam edeceklerdir. Ama kuvvetiniz, gücünüz, iradeniz, kararlığınızla şurada evden çıkan annelerinizin okuduğu dualarla avuçlarını yalayacaklar"

(Kaynak: BirGün)