HDP Beşiktaş İlçe Örgütü'nün seçim bürosu açılışına katılan Önder, "Beşiktaş halkının, Gezi Parkı eylemleri sırasında Çarşı Grubu ve Abbasağa Forumu ile direnerek mahallesini savunan halkın adaylarıyız" dedi.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreya Önder ve Beşiktaş Belediyesi Eşbaşkan Adayları Sevda Bayramoğlu ve Ahmet Saymadi'nin katılımıyla Beşiktaş seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

Barboros Bulvarı'nda bir araya gelen HDP'liler, seçim bürosuna yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında TKP üyelerinin açtığı seçim standına uğrayan Önder, çalışmalarında TKP'lilere başarılar diledi.

Yürüyüş boyunca sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Şehir senin Beşiktaş senin", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attıldı.

Açılışa ESP İl yöneticisi Suat Çorlu, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan, SODAP üyeleri de katıldı.

"BİZİM ADAYLARIMIZ FORUMLARIN SEÇTİĞİ ADAYLAR"

Seçim bürosu önünde konuşan Sırrı Süreya Önder, "Bizim adaylarımız Gezi ruhunun ortaya çıkardığı forumların şeçtiği adaylardır" dedi.

Yolsuzluğa, yağmaya ve talana karşı oldukları için halkın adayları olarak gösterildiklerini belirten Önder, "Beşiktaş halkının, Gezi Parkı eylemleri sırasında Çarşı Grubu ve Abbasağa Forumu ile direnerek mahallesini savunan halkın adaylarıyız. Beşiktaş adaylarımızı, nerede direniş varsa o barikatta tanıyorsunuz. Adaylarımızı mahalle forumlarının kuruluşunda, Gezi Parkı mücadelesinden tanıyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'ye barışı getireceklerini ifade eden Önder, "Bizim belediyelerimizde bir tane yolsuzluk, bir tane talan projesi göremezsiniz. Yolsuzluğa, zulme ve talan politikalarına karşı her zaman en önde direnen başkan adaylarımız var" dedi.

Önder, Beşiktaş halkına "Seçimlerde yalana, talana ve hırsızlara karşı kendimizi de kentimizi de birlikte yönetelim" diye seslendi. (Başka Haber)