CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, darbe girişimine ilişkin, "Hükümet elbette bu hain darbe girişiminin mağdurlarındandır. Ancak Türkiye'nin yaşadığı bu mağduriyette, hükümetin de 14 yıllık yönetiminin sorumluluğu mutlaka değerlendirilmeli" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Merkezi'nde MYK toplantısının gündemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Böke şu ifadeleri kullandı:

“Hukuka asla aç kapa yöntemi ile yaklaşmamalıyız. Zamanında AKP'nin keyfi ile kapatılmış olan hukuk yolu, nihayet Uludere için keyfi bir biçimde açılmış gözüyor. Keyfi de olsa sürecin açılmış olmasını değerli buluyoruz. Uludere dosyasının tekrar açılacak olması memnun edici. Keyfi olarak hukuken kapatılan bütün dosyaların da şimdi keyfi olmayarak ihtiyaç duyduğu biçimde yeniden açılmasını bekliyoruz.

Dün ak denilene, bugün kara denilen siyaset, bu dönemde toplumsal barışı inşa etmede zorluklar ortaya çıkarıyor. Dün düşürülen uçak akabinde 'emri ben verdim' yarışına girmiş olanlar, bugün 'emri ben vermedim' yarışına girmiş görünüyorlar. Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Akıl, samimiyet, dürüstlük gerektirir. Rusya krizi, Türkiye'ye 10 milyarlarca dolarlık ekonomik zarara yol açtı. Bu konu ciddiyetle değerlendirilmeli. Türkiye'nin önünde tek bir yol var. Bu yol ne darbelerin ne diktatörlüklerin yolu. Bu yol, özgürlükçü demokrasinin yolu."