İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'la yapılan son iki görüşmeye katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın mesajlarını Kandil ve Brüksel'e götürüyor.

Demirtaş ile Önder, Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu götürmek üzere karayolu ile Irak'ın Erbil kentine gitti.

Demirtaş ve Önder'in Erbil'den Süleymaniye'ye geçeceği ve mektubu Kandil Dağı'nda PKK yöneticilerine teslim edip, Öcalan'a yazılacak yanıtı da aldıktan sonra dönecekleri belirtildi.

MİT, BDP'YE TESLİM ETTİ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, 3 Nisan günü İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Görüşmenin ardından Öcalan'ın, PKK'nin Kandil Dağı'ndaki yöneticilerine yazdığı mektup BDP'ye ulaştı.

Mektubun en kısa sürede MİT aracılığıyla BDP’ye iletileceği, BDP’nin de mektubu Kandil’e ulaştıracağı söylenmişti. Demirtaş, “Kendisi özellikle Akil İnsanlar Komisyonu, geri çekilme meselesi, yasa komisyon tartışmalarını da izlemiş ve biz gitmeden önceki gün de devlet heyeti ile bir görüşme daha gerçekleştirmiş. Bu görüşmenin de özetini bizlere aktardı. Geri çekilmeyle ilgili önümüzdeki hafta içerisinde gelişmeler netleşmiş olacaktır. Bugün itibariyle Sayın Öcalan silahsız bir şekilde PKK’ye çekilin talimatı verdi şeklindeki bilgi yanlıştır” demişti.

Öcalan'ın yazdığı mektubun dün akşam saatlerinde BDP'ye MİT aracılığı ile teslim edilmesinden sonra Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreya Önder, mektubu Kandil'e götürmek ve İmralı'da yaptıkları görüşmenin detayları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bu sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.

Erbil'e giden Demirtaş ve Önder'in buradan Süleymaniye'ye geçeceği ve Kandil Dağı'nda mektubu Murat Karayılan'a teslim edeceği belirtildi. Demirtaş ve Önder'in, Kandil'in yanıtını da aldıktan sonra Türkiye'ye döneceği belirtiliyor.