DBP Eş Genel Başkan Adayı Sebahat Tuncel, "Sözümüz mücadelenizi zafer taşımak olacaktır. Bugün yaşanılanların nedeni Kürt halkı değil. Hendekler, barikatlar değil, bugün yaşanılanların temel nedeni AKP'nin politikalarıdır" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Sebahat Tuncel'in açıklamaları şöyle:

'SÖZ BİTTİ; AKP FAŞİZMİNE KARŞI DİRENİŞE!'

"Bir halkı 'terörize' edenler, barış istedikleri için akademisyenleri 'terörist' ilan edenler, gerçekleri yazan gazetecileri 'terörist' ilan edenler, siyaset yaptıkları için insanları 'terörist' ilan eden zihniyet karşısında ne yapabilir... 'Ya biat edeceksiniz ya biat edeceksiniz' diyorlar, biz de diyoruz ki, asla ama asla size biat etmeyeceğiz! Söz Sur'da, Silopi'de, Cizre'de bitti. Sözün iki yansıması var şimdi; birincisi Kürdistan'da direniştir. Barikatların arkasında AKP faşizmine karşı direniştir. Diğer tarafı egemenlerin sözü, tank toptur. Artık yasama yargıyı tekeline alan zihniyete karşı demokratik siyaseti savunmaktır."

"Bugün tehlike sadece Kürt halkına karşı değildir. Tüm Türkiye tehlike altındadır. AKP tüm Türkiye'yi bir uçurumun kenarına getirmiştir.

"Umut, Kürdistan'da faşizme karşı direnenlerde. Umut, madenlerde direnlerde. Umut halklarımızın yüreğindedir. DBP olarak biz bu umudu Kürdistan'da büyüteceğiz. Biz demokratik özerklik verin, demiyoruz. Biz diyoruz ki, 'gölge etmeyin yeter.' Biz demokratik özerkliği inşa ederiz."