Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başkanlık sistemine dair açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, "Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz, dedik. Nazik olsun diye de 'Hayır' demedik. Şimdi bizi Kandil ile yan yana getirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Mollaoğlu, Necmettin Erbakan'ı anma etkinliğine katıldı.

Karamollaoğlu, başkanlık sisteminin karşısında olmadıklarını ifade ederken "Başkanlık sistemi kabul edilecekse mutlaka bu başkanlık sisteminde kuvvetler ayrımına uyulması icap eder" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı konuşmada; "Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrımına uyulması icap eder. Başkan bütün yetkiyi elinde bulundurur, parlamentoyu kendisi kabul eder, adalet mekanizmasını kendisi kontrol edecek tarzda bir düzenleme olursa burada adalet olmaz. Bu dikta rejimine evrilmek demektir" dedi.

'YARGI VESAYET ALTINA ALINACAK'

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının meclis üzerinde vesayet kuracağını savunan Karamollaoğlu, "Başkan bütün yetkiyi elinde bulundurur, parlamentoyu kendisi kabul eder, adalet mekanizmasını kendisi kontrol edecek tarzda bir düzenleme olursa burada adalet olmaz. Bu dikta rejimine evrilmek demektir. Biz bunları hem hükümete hem mecliste grubu bulunan parti başkanlarına ilettik. Talep ettiğimiz değişiklikler Meclis'te yapılmadı. Cumhurbaşkanının meclisi feshetme, seçime götürme yetkisi var mı, yok mu? Böyle bir yetkisi varsa meclisin üzerinde vesayet kuracak. Bu değişiklikle yargı organlarının yarısına yakınını Cumhurbaşkanı, kalanını da meclis seçecek. Yargı vesayet altına alınacak" diye konuştu.

Karamollaoğlu ayrıca "Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz, dedik. Nazik olsun diye de 'Hayır' demedik. Şimdi bizi Kandil ile yan yana getirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.