Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan kimlikle gelebilmesi için görüşmelere başlayacağız. Bunun için havalimanında kimliklerinin okunabileceği cihazlar da kuruyoruz" açıklaması yaptı.

Referandum çalışmalarını sürdüren Çavuşoğlu, Çakırlar'da bir kahvehanede vatandaşlarla buluştu, ardından Rus Kültür Derneği tarafından Konyaaltı ilçesinde özel bir okulda düzenlenen toplantıda Antalya'da yaşayan Ruslarla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girebilmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Rusya ile yaşanan krize gönderme yapan Çavuşoğlu, "Bu üzücü hadise olmadan önce pasaportsuz, kimlikle geliş-gidişleri sağlamak için epeyce görüşmelerimiz olmuştu. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre, bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan kimlikle gelebilmesi için görüşmelere başlayacağız. Bunun için havalimanında kimliklerinin okunabileceği cihazlar da kuruyoruz" dedi.

Bölgesel sorunların çözümü için iş birliğini güçlendirmek istediklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Bize soruyorlar, 'Nasıl Rusya ile bu kadar işi başarabildiniz?' Bizim de cevabımız basit,hem Türkiye hem Rusya verdiği sözü tutuyor, imzaladığı anlaşmaya sadık kalıyor, o nedenle sonuç elde ediyoruz." diye konuştu.