Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün İstanbul'da gerçekleştirilen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı "TBMM'de 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekilini göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz?" söylemini değerlendiren İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ferhat Kentel, Erdoğan'ın söylemlerinin tipik bir totaliter zihniyetin sonucu olduğunu söyledi.

DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan Kentel, Erdoğan'ın söylemlerini 'tüm toplumu tek bir kişi ile özdeşleştirme çabası' olarak niteledi.

Erdoğan'ın 'bayrak-millet' vurgusunun tamamen bir seçim propagandası olduğunu vurgulayan Kentel, Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinin 1930'ların Avrupa'sını hatırlattığını ifade ederek şunları dile getirdi:

"Söylemleri, Hitler ve Mussolini'yi tekrar ediyor. Onlarla aynı vurguda konuşuyor. Toplumun büyük bir bölümü hayranlık duysun diğerinin ne düşündüğü önemli değil. Herkes benim gibi olmalı, tek parti tek düşünce."

Kentel, savaşın toplumda yarattığı nefret duygusuna bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu politikasının başarılı olamayacağını da söyledi.