HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Siirt Şirvan’daki maden faciası sonrası yaptıkları incelemenin sonuçlarını Meclis’te basın toplantısıyla açıklamak istedi.
 
Konca’ya incelemeyi birlikte yaptıkları HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay da eşlik etti. Ancak basın toplantı salonuna giden koridorda polis memurları Serpil Kemalbay’ı durdurdu, alınan karar gereği milletvekilleri dışında kimsenin açıklama yapamayacağı söylendi.
 
Polisin yönetmeliği uygulamak zorunda olduğu yönündeki açıklamalarına Konca, daha önce milletvekili olmayan kişilerin de katıldığı basın toplantıları yapıldığını hatırlatarak yanıt verdi. Polis memurları ise, yönetmelik gereği izin veremeyeceklerini söyleyerek Konca’ya yol açtı, ama koridora giden kapının önüne durarak Kemalbay’ın geçişini engelledi.
 
‘BU HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ’
 
Duruma tepki gösteren Konca, polisin müdahalesini eleştirdi, “24 Kasım’da yapılan toplantıya gelince izin veriliyor. Biz yapınca verilmiyor. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” dedi. Konca’nın sözlerine karşın Kemalbay’ın basın toplantı salonuna geçişine izin verilmedi. Konca, basın toplantısını tek başına yapmak zorunda kaldı.
 
Konca’nın hatırlattığı 24 Kasım’daki basın toplantısını Meclis İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte bir grup Ak Parti milletvekili ve CHP’li Engin Özkoç birlikte yapmıştı. Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı’nın da konuştuğu trafik güvenliğiyle ilgili toplantı için Uslu, “Bu insani bir konu, başka basın toplantıları için emsal gösterilemez” demişti. (Kaynak: Gazeteduvar)