Hazine yardımı şartı en az yüzde 1 oy alma oranına indirildi. Anayasa yazım komisyonu, siyasi partilere hazineden verilecek yardım maddesini yumuşatarak, yüzde 7'den yüzde 1'e indirdi. 

BDP önümüzdeki seçimlere siyasi parti olarak girerse hazine yardımı alabilecek, bağımsız adaylarla katılırsa alamayacak.

Anayasa Yazım Komisyonu siyasi partilere yapılan seçim yardımı maddesinde değişiklik yaparken, halen genel seçimlerde en az yüzde 7 oy alan partilere yardım yapılması yönündeki hükmü ''Yüzde 1'' olarak değiştirdi.  Milletvekili seçimlerinde geçerli oyların en az yüzde 1'ni alan partilere Hazine yardımı yapılacak. Bu hüküm yürürlüğe girerse bugünkü oy oranlarına göre BDP ve Saadet Partisi de hazine yardımından yararlanacak.

Gazeteport'un haberine göre; ancak hazine yardımı alabilmek için seçimlere siyasi parti olarak girmek gerekiyor. BDP milletvekili çıkarabilmek için aranan yüzde 10 barajını aşamadığı için, seçimlere bağımsız adaylarla katılıyor, daha sonra bağımsız vekiller BDP çatısı altında TBMM'de grup kuruyor. BDP parti olarak seçime girmediği için de, hazine yardımından yararlanamıyor.

Hazine yardımının detayları Siyasi Partiler Yasası ile düzenleniyor. Bu ödeme genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2'si üzerinden hesaplanıyor.

Partilerin aldıkları oy miktarına göre 2013 yılında AKP'ye 81 milyon 456 bin, CHP'ye 42 milyon 465 bin, MHP 'ye de 21 milyon 261 bin lira Hazine yardımı yapıldı.