Bir yılı aşkındır ablukada olan Nusaybin'de KHK'lerle Nusaybin Belediyesi'ne de kayyum atandı.

JINHA'nın haberine göre; Sokağa çıma yasağının kalktığı günden bu yana tellerle çevrili olan 6 mahalle ve diğer 9 mahallede yaşayan insanların sorunlarına dair çalışmalar yürüten Nusaybin Belediyesi, yıkıma ve ihtiyaçların tespitine dair başvuruların kayıt altına alıyordu. Belediye binasının kapılarının, 11 Eylül'de kayyum ataması ile halka kapatılmasının ardından yürütülen mahalle çalışmaları, 15 Eylül'den itibaren tekrar başladı.

"Her ev belediye binasıdır" denilerek başlatılan çalışmalarda yer alan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, "Kayyum, belediye binasına gelmiştir. Bizim için her cadde her ev her sokak belediye binasıdır. Önce halk bize geliyordu şimdi biz onlara gideceğiz. Halkın iradesine sahip çıkacağız" dedi.

Bu kararı tanımadığı gibi kayyumun yalnızca bir bina işgali olduğunu belirten Sara Kaya, halka ait olan ancak kaayum atanmasıyla karakola dönüştürülen belediye binasının devlet kurumundan farksız olmadığının altını çizdi.

Sara Kaya, "Ne bizim irademiz ne de halkımızın iradesi hiçbir zaman kırılmayacaktır" diye konuştu.

Kaya devamında şöyle konuştu:

"O binanın bizim için bir anlamı yok. 2,5 yıldır görevdeyiz. Biz her zaman dışarıda, halkımızın içindeydik. Bugünde sonuna kadar halkımızın arasında olacağız. Halkımız şunu bilsin ki istedikleri an bize ulaşabilirler. Ne sorunları varsa biz yine onların belediye başkanlarıyız. Halk bizi getirdi ancak onlar götürebilir. Hiçbir güç bizi halkımızdan koparamaz.

'HERKES, YÜZÜNÜ NUSAYBİN'E DÖNSÜN'

"Belediyelere el konulması ile birlikte bu destek ve yardımlarını daha güçlü yerine getirmeleri yönünde halkımıza çağrımızı bir daha yineliyoruz. Tellerle çevrili olan 6 mahallede yasak yedinci aya girdi. Bu mahallelerde gerçekleştirilen yıkım ile tahrip olmayan evlerde yıkılmakta. Nusaybin'i ve iradesini sahiplenme daha da güçlü olmalı. Herkes, yüzünü Nusaybin'e dönsün.

'NİSÊBÎNA RENGÎN ESKİSİ GİBİ OLACAK'

“Kayyımdan kaynaklı üzgünler. İradelerine el konulmasına tepkililer. 'Evlerimizi zaten yıktılar. Diğer evimizde belediyeydi onu da yıktılar' diyorlar. Halkımız HDP ve DBP üzerinden bize istedikleri zaman ulaşabilir. Meclislerimiz orada, çalışmalarımız da sahadadır. Halkın içindeyiz. Halkımıza şu sözü veriyoruz: Nisêbîna Rengîn, rengi ve coşkusuyla eskisi gibi olacak."

'KAYYUMLA, KADININ EMEĞİ VE İRADESİ YOK SAYILMAKTA'

"24 belediyemize kayyım atandı. Dikkat ettiğinizde görevden uzaklaştırılan 14 belediye başkanımız kadındır. Kayyımla, kadının emeği ve iradesi yok sayılmakta. Zaten kadınlardan daha fazla korkuyorlar. Kadının iradesi her yerdedir ve kırılamaz. Nusaybin'in iradesini kimse kıramaz. Nusaybin için ayrı bir çağrıda daha bulunuyoruz, kadın iradesine sahip çıkılsın. Nusaybin kadınlarının sloganı zılgıtlarıydı, bu sloganları susturamayacaklar. Bu sesi yok edemezler."