Mustafa Sarıgül, Feriköy'de CHP Şişli Belediye başkan adayı Hayri İnönü ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlara selam veren Sarıgül, Şişli esnafından helallik istedi.

Sarıgül'e, Feshane'de bir vatandaşa yumruk attığı iddiası da soruldu. Sarıgül, "Oradaki arkadaşımız belli oldu. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı'nın ağabeyi olduğu ortaya çıktı. AK Partili bir arkadaş olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla oradaki arkadaşımız bir vatandaş değil, bir siyasi partinin en üstlerdeki görevlisinin abisi. Bu tip provokasyonlar bundan sonra da olacak. Sayın Başbakan konunun üzerine de gitti. Kendisine yakışan konuşmalar yaptı, kendisini tebrik ediyorum. Önce Başbakan, bir AK Partiliye bir muhalefet belediye başkan adayı geldiğinde nasıl davranılması gerektiğini öğretecek. Biz hiçbir zaman vatandaşlarımıza negatif bir konuşma yapmayız. Ama Başbakan'ın bizim üzerimize göndermeye çalıştığı militanların cevabını da yurttaşlarımız 30 Mart'ta sandıkta verecekler. Ben 30 Mart günü sarı gülün, kırmızı gülün kim oluğunu biliyorum. Ama mor gülün kim olduğunu sandıkta yurttaşlarımız gösterecek" şeklinde konuştu.

“BİR İTİŞME, KAKIŞMA OLDU”

Dün de Bayrampaşa'daki Meyve ve Sebze Hali'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, bir vatandaşa yumruk attığı iddiasına ilişkin soru üzerine, hiçbir vatandaşla negatif bir duruma düşmeyeceklerini belirterek, "Ama provokatörler olursa, tahrik edenler olursa, iktidarın özel olarak görevlendirdiği insanlar olursa, bunlar da bizi üzerler. Bunlar da bizi sıkıntıya sokarlar. Orada sadece bir itişme, kakışma oldu. Kesinlikle öyle bir olay olmadı" diye konuşmuştu.

Sarıgül, bazı medya organlarının olayı farklı şekilde yansıtmaya çalıştığını savunarak, "Bu da onların ne kadar heyecanlı olduğunu gösteriyor. Biz aynı zamanda pazar günü Eyüp Sultan'a gittiğimiz zaman da orada 15-20 arkadaş, Kasımpaşa bölgesinden gelen, aynı olayları tekrarladılar" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra da bu tip provokatif eylemlerin olabileceğini iddia eden Sarıgül, rakiplerinin heyecanını anladığını söyledi.