Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yılbaşında doğan bebekleri ziyaret ettiği sırada bir aileyi, “Ömürleri ve bahtları inşallah Aylan bebeğe benzemez. İnşallah Miray bebeğe benzemez” diye tebrik etti.

Diken’in haberine göre Bakan Müezzinoğlu, Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen Zehra Dodurga’nın ailesini ziyaret etti.

Müezzinoğlu yeni yılın ilk bebeğinin güzel bir ömür geçirmesini temenni ederken, yeni çocuk sahibi olmuş aileye Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran 3.5 yaşındaki Aylan’ı ve 89 günlükken vurularak hayatını yitiren Miray bebeği hatırlatıp, şu ifadeleri kullandı: “Ailesine, annesine, babasına tüm kardeşleriyle birlikte hayırlı olsun, bereket getirsin. Ömürleri ve bahtları inşallah Aylan bebeğe benzemez. İnşallah Miray bebeğe benzemez. Arzu ediyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz gerek ülkemizde, gerek bölgemizde gerekse dünyamızda daha çok huzurun, daha çok barışın, daha çok kardeşliğin hakim olduğu süreçlere 2016 vesile olmasını temenni ediyorum.”

Aylan’ı  anarak barış mesajı veren Müezzinoğlu, “Aylan bebek gibi binlerce bebek kaybediliyor. Annesiz. Babasız kalıyor veya anneler, babalar evlatsız kalıyor. Ülkemizde terörün ve terörizmin gençlere, çocuklara, ailelere, milletimize ödettiği ağır bedeller var. Ülke insanımızın neredeyse tamamı huzur, barış istiyor. Bütün bu temenniler bu akşam inşallah kardeşliğe vesile olur.Zehra bebeğin ömrü uzun bahtı açık olsun diyorum. Ablalarıyla, ailesiyle birlikte sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum” dedi.