HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Meclis Genel kurulu’nda yaptığı konuşmada Torunlar inşaat sahibine takipsizlik kararı verilmesini eleştirerek, TOKİ arazisine bu binayı kuranlar cesetler üzerine basarak  servet edinenler suçsuz ilan edildiğini belirtti

Levent Tüzel, 6 Eylül Gecesi Torunlar GYO, Torun Center inşaatında meydana gelen asansör faciasını tekrar meclis gündemine taşıdı.

Tüzel, basında yer alan haberlere dikkat çekerek, açılan soruşturma sonucunda inşaat sahiplerine takipsizlik kararı verilerek bütün sorumluluğun idari ve teknik personele yüklenmesini eleştirdi.

Tüzel, işin sahibinin devleti yönetenler tarafından tanın imtiyazla, TOKİ arazisine bu binayı kuranlar cesetler üzerine basarak  servet edinenler suçsuz ilan edildiğini belirtti. Bunun yanında  işçilerin, uzmanların ve hizmet sunanların suçlu ilan edildiğini belirten Tüzel sermayenin işçi sağlığı ve güvenliğine yaklaşımı sonucunda çıkartılan bu yasanın, mantığının tam da buna denk geldiğine dikkat çekti.

Tüzel, asansörün arızalı olduğunu bildiği için asansörü kullanmayın Aziz Torun'un hesap vermeden servetine servet katacağını söyledi. (Evrensel)