CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, anadilde eğitim konusunda açıklama yaptı. Her ikisi de anadilin toplumu böleceğini ve seçmeli dersin kafi olduğunu belirtirken, BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ise açıklamalara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'na ithafen, "Bunları söyleyen hem Kürt hem de Alevi," dedi.


"RESMİ DİL TÜRKÇEDİR"

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana dilde eğitim konusunda duruşlarının net ve belli olduğunu söyleyerek "Kişi ana dilini öğrenme özgürlüğüne sahip olmalıdır. Ana dilini öğrenmelidir. Devlet bu konuda gerekirse katkı da yapmalıdır. Ama biz ana dilde eğitimin toplumu böleceği kanısındayız," dedi.

 
Sözlerine "Ana dilde eğitimi uygun görmüyoruz," diye devam eden Kılıçdaroğlu, "Seçmeli ders olarak şuan Kürtçe var zaten. İsteyen çocuklarımız Kürtçeyi öğrenebiliyorlar. Biz buna 'niçin Kürtçe öğreniyorlar' diye itiraz etmedik," dedi.

 

"Resmi dil Türkçedir," diyen Kılıçdaroğlu, ikinci bir resmi dilin olmasının doğru olmadığı kanısında olduklarını belirtti.  

 

ANADİLDE EĞİTİM ŞEYTANA UYMAKTIR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise katıldığı bir televizyon programında " Yarın BDP her zaman ki gibi şeytana uyar da anadilde eğitim isterse ne olacak?" dedi.

 

Bu açıklamaya karşılık "Anadilde eğitim şeytana uymak mı?” sorusunu soran sunucuya ise, Kuzu "Yani memleket bakımından ben öyle görürüm. Çünkü bu memleketi o böler," cevabını verdi.

 

"BUNLARI SÖYLEYEN HEM KÜRT HEM DE ALEVİ"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtçe eğitim ülkeyi böler' sözlerine tepki göstererek, "Bunu söyleyen hem Kürt hem Alevi hem de genel başkan" dedi.

 

NTV ekranlarında Oğuz Haksever'in gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Sırrı Sakık, Burhan Kuzu'nun "Kürtçe eğitim talebi şeytana uymaktır" sözlerini de eleştirdi.