Adana ve Mersin’de HDP örgütlerine yapılan bombalı saldırılar Aydın’ın Kuşadası ilçesinde de protesto edildi. Uğur Mumcu Parkı’nda toplanan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri adına açıklama yapan HDP Kuşadası Eşbaşkanı Metin Taş bombalı saldırılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu hükümetini sorumlu tuttu.

Biraraya gelmelerinin asıl nedeninin 18 Mayıs 1973’te işkence ile öldürülen İbrahim Kaypakkaya ve “Dörtler” olarak bilinen ve Diyarbakır Cezaevi’ndeki baskıları protesto için kendilerini yakan Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Önen’i anmak olduğunu belirten Metin Taş, gündemlerine bombalı saldırıları da aldıklarını belirtti.

“HDP’nin ülkemizdeki ezilen halklar ve emekçi kesimlerin umudu olmasının, barışı ve halkların kardeşliğini hedef alan çalışmalarının egemen güçleri ve AKP hükümetini deliye çevirdiğini savunan HDP Kuşadası Eşbaşkanı Metin Taş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak, bizler HDK-HDP olarak, halkımızın birleşik güçleri olarak, en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticilerinin hak tanımaz, kendinden başkasını sevmeyen, kaos, kargaşa ve savaşı isteyen bu tutumuna karşılık; halkların kardeşliği ilkesinden, barış ve demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Ezilen, sömürülen emekçilerin, inkar ve imha edilen Kürt halkının, inancı karalanan Alevilerin, madenlerde toprak altında bırakılan işçilerin, hakaret, aşağılama, taciz, tecavüz ve katliamlara kurban edilen kadınlarımızın, sokaklarda katledilen çocuklarımızın haklarını savunmaya, halkımızın sesi ve umudu olmaya devam edeceğiz “. (Demokrat Haber)