BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, seçim gezisi kapsamında geldiği Bitlis’in Ahlat ilçesinde, “Yeni Ortadoğu’nun şekillenmesinde söz sahibi olacağız” dedi.

İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı’nda düzenlenen programda halka hitap eden Altan Tan, bu seçimlerde Ahlat’tan da neticeli bir sonuç beklediklerini söyledi.

Tan, “Bu seçimlerdeki güçlü sesimiz bütün Türkiye siyasetini değiştirecek. Açılım da buna bağlı, bundan sonraki müzakereler de buna bağlı, cezaevlerindeki on bin kardeşimizin çıkması, dağdaki on bin kardeşimizin gelmesi ve Avrupa’da sürgünde bulunan mülteci olan yüz bin kardeşimizin gelmesi de buna bağlıdır. Siz ne kadar fazla oy verirseniz, ne kadar fazla bizleri güçlendirseniz, kardeşlerinizi belediye ve parlamentoya ne kadar fazla seçerseniz artık bu sorunlarımızın çözümü de o kadar kolaylaşacak.

Bütün bir Ortadoğu’nun siyaseti, Türkiye’nin geleceği, Kürdistan ve Kürt meselesinin çözümü bu 7-8 ay içerisinde cereyan edecek, 3 seçim neticesinde belli olacak. Halkımız ne kadar siyasi birlikteliğini güçlendirirse, ne kadar güçlü bir temsil sağlarsa çözümümüzde o kadar kolay olacak. Dünya artık tankla, taşla, molotofla, silahla değişmiyor. Birliğimiz, beraberliğimiz, siyasi gücümüz ne kadar kuvvetli olursa, yeni demokratik Türkiye’nin inşasında, yeni anayasada, Kürt meselesinin çözümünde ve yeni Ortadoğu’nun şekillenmesinde söz sahibi olacağız” dedi.

'ONLARIN YALANINA İNANMAYIN'

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise, 30 Mart yerel seçimlerinde herkesin sandığa giderek BDP’ye oy kullanmasını isteyerek, “Mezarlıklarımız yan yana, taziyelerimiz yan yana, komşuyuz, kardeşiz. Bazıları provokasyon yapmak istiyor. Onların yalanına inanmayın” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tan ve beraberindekiler, Ovakışla beldesine geçtiler.