Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Akdeniz İlçe Örgütü'nün 3'üncü Olağanüstü Kongresi Şah Düğün Salonu'nda çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongreye, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, BDP PM üyeleri Cemil Elden, Zarife Atik, BDP Mersin Eş Başkanı Halis Ernarici, Akdeniz Belediyesi'nin BDP'li meclis üyeleri, BDP il ve ilçe yöneticileriyle, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Kongre, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

‘HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR’

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, büyük bir mücadelenin ardından barışı kazanma mücadelesi aşamasına geldiklerini belirterek, "Sayın Öcalan'ın sayesinde yeni bir çatışmasızlık sürecinin içine giriyoruz ve herkese büyük görevler düşüyor" dedi.

AKP hükümetinin barışa rıza göstermeye mecbur kaldığını ifade eden Kürkçü, AKP'nin halklara 'en az hakkı verme' yaklaşımının içinde olduğunu söyledi.

GENEL AF TALEBİ

Anayasada eşitliğin sağlanması, yol temizliğinin yapılması, Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi, hakikatlerin araştırılarak ortaya çıkarılması, halka karşı işlenmiş suçların açığa çıkarılması gibi taleplerinin olduğunun altını çizen Kürkçü, "Cezaevine atılmış binlerce insanın serbest bırakılmasını sağlayacak bir genel af, Sayın Öcalan'ın serbest bırakılması ve halkın arasına katılması ve siyaset yolunun açılması. Artık silahlı çatışma son bulduğuna göre, bütün militanların önündeki siyaset yolunun açılması, savaş kayıplarının tanzim edilmesi, boşaltılan köylerin yeniden imar edilmesi ve nihayet bu çatışmada yaratılmış olan insanlığa karşı suçların hesabının sorulması ve bunun için karşılıklı özür dilenmesi. Bütün bunların kazanılması gerekiyor" dedi.

'OMUZ OMUZA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Sorunların eşitlik temelinde çözülebileceğini kaydeden Kürkçü, "Devrimci enerjiye sahip olan bir halk, o devrimci enerjinin üzerinde yükselen bir parti, sorunları çözebilir. Böyle bir güce sahip olduğunuz çoktan ispat edildi. Şimdi ruhban rolünden çıkmak Türkiye'yi yönetme rolüne hazırlanmak omuzlarınızdaki görevdir. Bu göreve layıksınız. Bunu layıkıyla yerine getireceğiz. Cezaevindeki kardeşlerimizi çıkaracağız, Öcalan'ı özgürleştireceğiz, çatışmaya son vereceğiz, dağdakiler siyasete dahil olacaklar, eşit, özgür, demokratik, halkçı, sosyalist bir toplumun kuruluşu için omuz omuza yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.