CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AKP’nin, “Suriye’ye demokrasi götüreceğim” diye kendi evlatlarını denizin dibine gönderdiğini öne sürdü.

 

Toprak, tv8’de katıldığı televizyon programında, AKP’nin kendi uçağına bile sahip çıkamadığını belirterek, şunları söyledi:

 

“AKP, ‘Suriye’ye demokrasi götüreceğim’ diye kendi evlatlarını denizin dibine gönderdi. Biz Suriye’ye ‘Sen halkına demokrasi getirmezsen ben getiririm’ dedik. Onlar da bize ‘Senin evlatlarını denizin dibine gömeriz, senin gıkın çıkmaz’ dediler. Türkiye’nin şu anda burnu havada sırtı yerde. AKP iktidarının yaptığı bu. 5 ayrı açıklama geldi hangisi doğru bilmiyoruz.”

 

-“GÖKÇEK ANKARA’DA BİR METROYU DAHİ BECEREMEDİ”-

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, bir metroyu dahi yapmayı beceremeyerek, Ulaştırma Bakanlığı’na devrettiğini dile getiren Toprak, “Melih Gökçek CHP ile uğraşmayı bıraksın, Ankara’yı nasıl iyi idare edebilirim ona baksın. Ankara’da bir metroyu dahi beceremeyen bir Belediye Başkanı’nın kalkıp 90 yıllık bir çınar ağacı ile uğraşmasını sıradan ve basit buluyorum” dedi.

 

Ülkenin başına gelen en büyük felaketlerden birinin TOKİ olduğunu söyleyen Toprak, projeye onay verenlerin ve ilgili bakanın istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 -“AKP’DE KAN KAYBI BAŞLAYINCA KURTULMUŞ’A SARILDILAR”-

Toprak, AKP’nin ağır ağır tıkanma noktasına geldiğini savunarak, “AKP’nin maskesi düştü. Kan kaybı başlayınca Numan Kurtulmuş’a sarıldı. Madem kendine o kadar güveniyorsun, neden ‘Gel bize katıl’ diyorsun? İlk seçimlerde, sandıkta da göreceğiz ki, AKP düşüşte. HAS Parti ile birleşse de halk mutlu değil” diye konuştu.

 

Kongreye kaç kişinin katıldığının değil, kongrede kaç kişinin konuştuğunun önemli olduğunu belirten Toprak, şunları ekledi:

 

“Önemli olan kongreye on binlerin gelmesi değildir. On binlerin o kürsüde ne kadar parti politikalarına katkı verdiğidir, kongrede kaç kişinin konuştuğudur. Bizim İstanbul kongremizde 11 saat konuşmalar devam etti ve farklı fikirler oraya zenginliğini kattı. Fakat onların kongresinde Başbakan’dan sonra statlar boşaldı.” (Milliyet)