Kim demiş mahkemeler yıllarca sürüyormuş, 10 yılı aşan davalardan sanıklar tahliye oluyormuş. Aslan Cumhuriyetimizin kahraman mahkemeleri Kürt ve Kürtçe kelimelerini görünce F16 hızıyla kararlar alabiliyor.

14 Şubat günü, sevgililer günü münasebetiyle olmasa da, halkların kardeşliğine duyulan sevgiden dolayı Ezilenlerin Sosyalist Partisi Diyarbakır İl Örgütü, iki dilli yaşam kararı doğrultusunda parti binasına Kürtçe tabelası astı.

ESP Diyarbakır il binası önünde yapılan basın açıklamasına BDP Yenişehir İlçe eşbaşkanı Derya Süver ve ilçe yöneticileri de destek verdi.

ESP İl Başkanı Ramazan Karakaya, Kürtçe’nin Zazaca lehçesinde yaptığı konuşmada, “Partimiz bugün burada iki dilli tabelayı asmakla bir tarihe tanıklık etti. Yok sayılan bir dilin 40 milyon Kürdün dili olduğunu herkes bilmelidir. Bizler bundan sonra anadilimizi evde, sokakta, işyerinde, sosyal yaşamın her alanında kullanacağımızı ve bunun için ne tür bedel ödememiz gerekiyorsa buna da hazır olduğumuzu vurguluyoruz” dedi. Karakaya, Kürt siyasetçilere yönelik anadilde savunma yasağını da kınadı.

Açıklama sonrası Kürtçe tabelanın açılışında “Zimanê me rumeta me ye!”, “Bê ziman jiyan na be!” sloganları atıldı.

ESP’NİN KÜRTÇE TABELASI MAHKEME KARARIYLA İNDİRİLDİ

ESP’nin iki dilli tabelasını asması sonrası Diyarbakır’da insanlar nefes alamaz hale geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, bütünlük ve güvenliği dağılma noktasına geldi. Tam borsalarda büyük bir çalkalanma olmak üzereydi ki, memleketimizin vatan ve halk sevgisiyle yoğrulmuş fedakar savcılarının, hakimlerinin olduğu, memleketin sahipsiz olmadığı ortaya çıktı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Diyarbakır İl Örgütü'nün ikidilli yaşamı desteklemek için astığı Kürtçe tabela aynı gün 1. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polisleri tarafından kaldırıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 14.02.2011 tarih 2011/446 sayılı talebi üzerine 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2820 sayılı siyasi partiler kanununun 81. maddesinin c bendine göre Kürtçe tabelanın asılamayacağı gerekçe gösterilerek CMK’nın 127. maddesi gereği ESP’nin Kürtçe tabelasına Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polisleri tarafından el konuldu.

ESP'liler bugün yaptıkları eylemle iki dilli yaşama geçmenini ilk adımı olarak Kürtçe tabelayı asmışlardı. Mahkeme daha birkaç saat önce asılan Kürtçe tabela için jet hızıyla karar çıkardı.

Neyse ki bu sayede memleketimiz büyük bir tehlikeden daha kurtulmuş oldu.

Yargının beğenmediği kararlarına büyük tepki gösteren, gündemi kilitleyen AKP, CHP ve MHP başkanları bakalım bu karar hakkında bu haftaki grup konuşmalarında neler söyleyecekler.

DEMOKRAT HABER