CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 111 imzalı "Barış için Özgürlükçü Demokrasi" metnini imzalayanların gerçekleştirdiği toplantıya katılıyor.

111 imzalı “Barış için Özgürlükçü Demokrasi” metninin çağrıcılığını yapan Özgür Mumcu, Osman Kavala, Ahmet Şık, Mehmet Karlı, Ahmet Saymadi, Mehmet Karlı, Zeynep Altıok ve CHP İl Başkan yardımcısı Dr. Canan Kaftancıoğlu tarafından düzenlenen “Kürt Sorununun Çözümü için Atılması Gereken Adımlar” toplantısı Swissotel’de başladı.

KILIÇDAROĞLU DA TOPLANTIDA

Radikal.com.tr'nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş’ın katılımıyla gerçekleşen konferans Kürt sorununun çözümünü siyasi, hukuki ve sosyal perspektifler açısından değerlendiriyor.

ULUSALCILAR TEPKİLİYDİ

Türkiye'nin sosyal demokrat siyaset ve sivil toplum çevrelerinde temsil gücü olan 111 sosyal demokratın CHP'li milletvekili ve parti yöneticilerini de içine alacak şekilde yaptığı çağrıdan sonra ulusalcı kanattan 7 milletvekili Meclis'te bir basın toplantısı yapmış ve Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde kamuoyuyla paylaşılan metnin PKK’ye destek anlamına geldiğini söylemişti.

"Kalıcı Barış" bildirisini yazanların devam etkinliği olarak kabul edilen toplantıya CHP'nin Genel Başkan düzeyinde katılması CHP'nin barış sürecinde atacağı adımları açısından önem taşıyor.