Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin kapatılma iddialarının doğru olduğunu belirterek, "CHP'yi kapatmaya yönelik bir hazırlık yapıldığını biliyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin sosyal medya üzerinden CHP ve MHP'nin kapatılacağına dair ortaya attığı iddiaları doğruladı. CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, "İddia doğrudur, onunla ilgili de bir hazırlık yapıldığını çok iyi biliyoruz. Hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını, bir kitabın basıldığını, yakın bir zamanda bu kitabın piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız." ifadelerini kullandı.

MİT'E ÇAĞRI

Konuyla ilgili MİT içerisindeki bir kanat tarafından hazırlıklar yapıldığını öne süren CHP Lideri, "Ben buradan Milli İstihbarat Teşkilatı'na çağrıda bulunuyorum; bakın, adı üzerinde Milli İstihbarat Teşkilatı. Ülkenin istihbaratıyla ilgili her türlü bilgi sizin elinizde. Kişileri izlersiniz vesaire. Ama 'milli' olmak zorundasınız. Eğer iktidara endeksli bir politika izlerseniz, sizin ünvanınız milli olmaz, 'gestapo' olur. Yeri zamanı gelince bildiğimiz her şeyi kullanacağız, göreceksiniz. Zaten Beşir Atalay da ne diyor? 'CHP ile ilgili bu iddialar sürecektir' diyor. Tezgahlar nerede kurulu, kim kuruyor herkes biliyor. Ben size Türkçe olarak şunu söyleyeyim: Devletin çivisi çıkmış vaziyette." şeklinde konuştu.