CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Tunceli'de düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı.

Memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; 'Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Darbe yasalarını kaldıracağız' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Demokrasi ve özgürlüğü görmek istiyorsanız Dersim’e geleceksiniz.  Burada gösterilerin olduğu gün biber gazları atıldı. Ahmet diye bir polis kardeşimiz hayatını kaybetti. Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz. Hiç kimsenin ölmesini istemeyiz.

AKP giderse barış süreci ne olacak diyorlar. Tunceli’den Dersim’den sesleniyorum. Barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu sağlayacak parti CHP’dir. İnancı, kimliği ne olursa olsun herkesin benim başımın üstünde yeri var.

Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Darbe yasalarını kaldıracağız.

Diyorlar ki, ‘Kılıçdaroğlu gelince yardımları kesecek’. Yardımları kesmeyecek, artıracağım. Burunlarından fitil fitil getirecek, o paraları vatandaşlarıma dağıtacağım.

Benim cibilliyetimi öğrenmek istiyorsan, herhangi bir Dersimli’ye sor. İstanbul Müftülüğü’ne bu Kılıçdaroğlu’nun cibilliyetini sor. Ben hiç kimsenin soyuyla uğraşmam.

Tunceli’ye yatırım yapmadılar. Tuncelili diye iş vermediler. Bu tabloyu değiştireceğim. Herkese eşit davranacağım. Benim için yandaş yok, vatandaş var.

Diyorlar ki, ‘CHP belediyeyi kazanırsa bazı çalışanların işine son verecek.’ Kimsenin ekmeğiyle, aşıyla uğraşmayız.

Yolsuzluklar konusunda bir şey anlatmayacağım, siz zaten biliyorsunuz. Sizden yetki istiyorum. Sadece sizden değil, bütün vatandaşlarımdan yetki istiyorum. Temiz siyasetin adresi CHP.

Bir kişi hırsızlık yapıp, başbakanlık koltuğunda oturuyorsa ben ona hırsızdan başbakan olmaz, yalancıdan başbakan olmaz derim. Hem hırsız hem yalancıdan başbakan hiç olmaz."