KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, en son Bingöl’de HDP seçim aracı şoförü Hamdullah Öge'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. ANF’de yayınlanan açıklamada KCK, Türkiye’de HDP’ye dönük saldırıların derin devlet güdümlü kişilerce gerçekleştiğini belirtirken, bölgede ise JİTEM’in yeniden devreye sokulduğuna dikkat çekti. KCK, Bingöl’deki cinayetin de JİTEM’e bağlı kontraların işi olduğunu belirterek saldırıların sorumlusu olarak AKP’yi işaret etti.

‘JİTEM’E BAĞLI KONTRALAR GERÇEKLEŞTİRDİ’      

Devreye konulan kontra güçlerin Silvan ve Lice’deki saldırılar ardından Bingöl’de de HDP’nin seçim aracına saldırarak şoförü katlettiklerine dikkat çeken KCK, “Kürdistan'ın ve Türkiye'nin başka yerlerinde de HDP seçim binalarına ve çalışanlarına da saldırılmaktadır. Bingöl’deki cinayet JİTEM’e bağlı kontraların cinayetidir” dedi.

ERDOĞAN’IN BİNGÖL MİTİNGİNİN ARDINDAN GERÇEKLEŞTİ  

Saldırının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bingöl mitingi ardından gerçekleştiğine dikkat çeken KCK, “Tayyip Erdoğan ve AKP’li yetkililer her konuşmalarında HDP’yi hedef göstermektedirler. Bu konuşmalar AKP'nin kontrolündeki derin güçler ve kontralar için bir talimat olmaktadır. Erdoğan’ın yaptığı miting nedeniyle olağanüstü güvenlik alınan bir yerde bir HDP’linin katledilmesi; cinayeti işleyenin devlet güvencesinde olduğunu göstermektedir” diye kaydetti.

'SEÇİM DEĞİL SAVAŞ YÜRÜTMEKTELER’     

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından dolayı seçimlerin oldukça gergin hale getirildiğini belirten KCK, “Sanki seçim değil, savaş yürütmektedirler” değerlendirmesiyle AKP iktidarının kutuplaştırma politikalarının Türkiye açısından çok tehlikeli bir durum yarattığı uyarısı yaptı.

‘HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR’     

“Bir seçimde bir partiye her gün ölümcül saldırıların yapıldığı bir ülkedeki bir hükümet meşruiyetini kaybetmiştir” diyen KCK, şimdiye kadar gerçekleşen saldırıların faillerini yakalamayan AKP iktidarının, kaybettiğini anladıkça daha da saldırganlaştığına vurgu yaptı. KCK, saldırıların sorumlusunun, HDP’yi baraj altında bırakmak için bu saldırıları gerçekleştiren AKP hükümeti olduğunu belirtti.

‘DEMOKRATİK GÜÇLERİN BARİKATINI KURALIM’           

KCK, saldırılar karşısında HDP’nin daha fazla sahiplenmesi gerektiğini belirterek şu çağrıyı yaptı: “Bingöl’de de, Amed’te de, Muş’ta da Kürdistan'ın ve Türkiye'nin her yerinde de saldırılara verilecek en iyi cevap, HDP’ye daha fazla oy vermek olmalıdır. Bu saldırılar karşısında tüm Kürt halkını, Türkiye halklarını ve demokrasi güçlerini HDP'ye sahiplenmeye; HDP etrafında bir demokrasi ittifakı ve demokratik güçlerin barikatını kurmaya çağırıyoruz.” (DİHA)