DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Bu savaş AKP’nin sonunu da getirecek. Yenilgilerini görüyorlar. Gördükçe saldırganlaşıyorlar. Umutsuz olmayın, bu zulüm nereye kadar giderse gitsin umudunuzu kaybetmeyin. Mutlaka kazanacağız” dedi.

Kamuran Yüksek, Adıyaman Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 3. Olağanüstü İl Kongresi’ne katıldı.

Milletvekili tutuklamalarına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Bu ülke savaş sarmalından çıkabilirdi, bu savaş halklarımızın kaderi değildi. Sırf kendi iktidarlarını yeniden kurmak için bütün memleketi yangın yerine çevirdiler” dedi.
 
‘SAVAŞTAN VE KANDAN MEDET UMAN BİR HÜKÜMET VAR’

Demokratik çözümden yana olduklarını söyleyen Yüksek, hükümetin de aynı sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Maalesef karşımızda sorumlu bir hükümet göremiyoruz” dedi.

Hükümetin savaştan kandan medet umduğunu savunan Yüksek, “Bu savaş AKP’nin sonunu da getirecek. Yenilgilerini görüyorlar. Gördükçe saldırganlaşıyorlar. Umutsuz olmayın, bu zulüm nereye kadar giderse gitsin umudunuzu kaybetmeyin. Mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.
 
‘SÖYLEDİKLERİNE VEKİLLERİ BİLE İNANMIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı kanallarda yaptığı demokrasi açıklamalarına değinen DBP, Eş Genel Başkanı partisine dönük operasyonlar ve tutuklamaları hatırlatarak şöyle devam etti:

 “Ülke yangın yerine dönmüş. Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin eş genel başkanları zindanda. Eş Genel Başkanımız zindanda. Onlarca belediye eş başkanımız cezaevinde. Bu söylediklerine senin vekillerin bile inanmıyor.
 
Böylesi zor günlerde sorumluluk almak çok değerlidir. HEP’ten bu yana tüm bu süreçlerde partimizde görev yapmış olan herkesi partisine, iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Seferberlik ilan ediyoruz”

(Kaynak: Evrensel)