İmralı Heyeti Newroz’dan önce İmralı Adası’na giderek Öcalan ile görüşecek. Görüşmede Newroz ve seçim gibi başlıklarının ele alınacağı belirtiliyor.

imctv.com.tr'de yer alan habere göre heyetin bu hafta içinde bir kez daha İmralı’ya giderek Newroz ve seçim gibi başlıkları konularını görüşmesi bekleniyor.

Görüşmede Newroz için bir mektup kaleme aldığı belirtilen Öcalan’ın, hazırladığı Newroz mesajını da heyete vermesi bekleniyor. Mesajın hangi yöntemle yayınlanacağına ilişkin heyet ile hükümet arasında görüşmeler devam ederken, heyetin adaya yapacağı ziyarette de konunun ele alınacağı belirtiliyor.

Ayrıca, oluşturulduğu belirtilen İzleme Heyeti’nin, Newroz öncesi yapılacak olan ziyarette de yer almayacağı, ancak Newroz’dan sonra yapılacak ilk ziyarete dahil olacağı belirtildi. Heyetin hangi isimlerden oluştuğu ise henüz açıklanmadı.

İmralı heyeti en son 13 Mart’ta İmralı Adası’na giderek Öcalan ile görüşmüştü. Görüşme sonrasında Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın Newroz’da kapsamlı bir değerlendirme yapacağını ve pratik adımlara dönük belirlemelerini açıklayacağını aktarmıştı.