Eski bakan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamayla AK Parti içindeki tartışmalara doğrudan dahil oldu.

Daha önce Bülent Arınç’ın eleştirilerini onaylamakla yetinen Çelik, bu kez, “Biz AK Parti’nin yanaşmaları değil, asli unsurlarıyız” dedi.

Çelik’in bazı AK Partilileri ve hükümet yanlısı gazetecilerin Arınç’a yönelik sert bir dille eleştirdiği açıklamaları özetle şöyle:

“Sayın Arınç’ın, benim veya başka bir arkadaşımızın söyledikleri, yazdıkları bazı Ak Partili arkadaşların, bazı kapıkulu gazetecilerin veya sosyal medya kullanıcısı sözüm ona troll ve troliçelerin hoşuna gitmeyebilir.

“Biz AK Parti’nin yanaşmaları değil aslî unsurlarıyız: Ben, DYP’den ayrılıp AK Parti’nin kurucuları arasında yer alırken, bugün büyüklerimizin iltifatlarına mazhar olan, uçaklarından ve heyetlerinden hiç eksik olmayan, kapılarını bolca aşındıran birçok kimse, ‘Milli Görüşçü’ damgası yiyip, 28 Şubatçıların hışmına uğramamak için selamlarını bile esirgiyorlardı.”

"TUVALET YAZISI" BENZETMESİ

Hüseyin Çelik, Arınç ve kendisini, AK Parti’nin ‘taşıyıcı kolonları, çileli günlerin baş eğmeyen neferleri’ olarak da tanımladığı söz konusu açıklamasında, kendilerine yüklenenlere de “Tuvaletlerin kapısının arkasına bile yazılamayacak ifadelerle bize saldırılmasının akıl tutulmasından başka izahı yoktur,” diyerek seslendi.

Eleştirdiği isimleri ‘özgüven patlaması ve güç zehirlenmesi’ içinde olarak tanımlayan Çelik,“Özgüven patlaması ve güç zehirlenmesi, sitem eden, kırgın olan veya zarar vermemek adına kenarda duran herkese ‘sanki kunduramdan bir çivi düşmüş’ muamelesi yaparsa gün gelir yalın ayak kalmak mukadder olur. Bizden söylemesi,” dedi.