CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK tarafından kaçırılmasına ilişkin değerlendirmelerine cevap verdi.

 

“ŞAMİL'İN KİMİN SESİ OLDUĞU NETLEŞTİ”

Aygün, Başbakan Erdoğan'ın, "Biz kaçırma olayıyla ilgili kamuoyu araştırması yaptırdık. Kimse bu kaçırılma olayına inanmıyor. Halk böyle bir olaya inanmıyor. Böyle bir şey gerçekçi değil diyorlar. Doğrusu inanmıyorum. Çünkü benim partimden de çok sayıda arkadaşım kaçırıldı, hala dönmeyenler var. Kaçırılan kaymakamım var, öğretmenim var, onlar hala geri dönmeyecek, bunu hiç düşünmeyeceksin" açıklamasına Twitter'dan verdiği cevapta şunları yazdı: "Tayyip Erdoğan kaçırılmamla ilgili 'senaryo, Aygün de içinde' demiş; Şamil'in kimin sesi olduğu netleşti; sen eğer bana 'terörist' diyorsan Pkk'ya ne diyeceksin? Pkk ile nasıl müzakere edeceksin? Dağdan gençleri nasıl indireceksin? Akan kanı nasıl keseceksin? Derdin ucuz siyaset!"

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasından sonra "PKK CHP'li Aygün'ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" şeklinde tweet atmış ve tepki almıştı.