Değişimi temsil ettiğini iddia eden Başbakan Erdoğan, statükocu olarak değerlendirdiği MHP ve CHP’den takdir almaya devam ediyor. Silvan’daki ölümler ardından mecliste AKP, CHP ve MHP ortak bir bildiri de yayınlamıştı.

Başbakan, Meclis TV hakkında “… baktık bu tamamen şov manzarası arz ediyor. Biz de artık halkımızın da bu noktadaki şikayetlerini de nazari itibare alarak gerek TRT, gerekse TBMM’ne düşüncelerimizi grup başkanvekili olarak biz de illettik… mesela grup toplantılarını vermeyecektir” demişti.

KÜRT SORUNU BİTMİŞTİR

Silvan’daki ölümler ardından ise, “terör hiçbir zaman bitmez, Türkiye’de Kürt Sorunu bitmiştir, terör sorunu vardır” demişti.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da Başbakan’ı takdir ederek, “Türkiye'de Türk-Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Bu zamana kadar yapılan en büyük sorun teşhis konulamamasıdır. Ancak bugün Başbakan da nihayet bizim düşüncemize gelmiştir. Bizler MHP olarak Türkiye’nin terörden kurtulması için her türlü yardıma hazırız. Bunun için hükümetin desteklenmesi gerekiyorsa biz varız” dedi.

KIBRIS’TA "GEÇTİ BOR’UN PAZARI"

Başbakan Erdoğan’ın Kıbrıs’la ilgili son açıklamalarına CHP değerlendirmesi: Yıllardır söylediğimiz ancak hükümete anlatamadığımız bir sürecin bugünlerde anlaşılır olduğunun göstergesi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yılının kutlandığını hatırlatan Bihlun Tamaylıgil, harekatın adaya barış getirdiğini ancak sorunların sürdüğünü belirterek, ''CHP olarak, çözümün BM çatısı altında ve iki toplumlu, iki kesimli, tarafların siyasi eşitlik anlayışına dayalı olarak iki kurucu devletin oluşturacağı bir yapı içerisinde olması önerildi'' dedi.

‘DEDİĞİMİZE GELDİLER’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'la ilgili son günlerdeki açıklamalarını takip ettiklerini belirten Tamaylıgil, açıklamaların CHP'nin yıllardır söylediği ancak hükümete anlatamadığı bir sürecin bugünlerde anlaşılır olduğunu ve doğruluğunun idrak edildiğini gösterdiğini ifade etti. Tamaylıgil, hükümetin geçmişten bu yana Kıbrıs ile ilgili söylemleri ele alındığında gelinen noktanın dikkat çekici olduğunu belirterek, ''Bu noktaya gelmiş olması Sayın Başbakan açısından sevindiricidir'' diye konuştu.

BAŞBAKAN NE YAPIYOR?

Seçimler sonrası daha önce “statükoculuk” olarak değerlendirdikleri çizgiye çekilmeye başlayan Erdoğan ve AK Parti’nin yeni anayasa konusunda nasıl bir rota izleyeceği merak konusu.

DEMOKRAT HABER ANALİZ