Mersin'de sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı gruplar HDP Silifke ilçe binasını ateşe verdi. HDP İlçe Eş Başkanı Fikri Günay'ın, sabah saatlerinde ilçe binasının güvenliğinin sağlanması için Silifke Kaymakamlığı'na yaptığı başvuru ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeye rağmen, ilçe binasının bulunduğu Bucaklı Mahallesi'ne yürüyüş düzenleyen ırkçı grup hiçbir önlemin alınmadığı HDP binasına saldırdı. HDP'nin bulunduğu Tevekkül Sultan Paşa Pasajı'nın kapılarını kırarak binanın içine giren ırkçı grup, eşyaları ateşe vererek bölgeye gelen polislerin gözetiminde HDP tabelasını indirdi.

İtfaiyenin müdahale etmediği yangın, polis gözetiminde sürerken, saldırı sırasında binada kimsenin bulunmayışının olası bir faciayı önlediğine dikkat çeken Günay, yapılan saldırıların organize olduğunu söyledi.

ERDEMLİ'DE SALDIRI TEHDİDİ SÜRÜYOR

Mersin'de HDP Erdemli İlçe Örgütü, parti binalarına yapılan ırkçı saldırıyı yaptığı açıklama ile protesto etti. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamayı yapan HDP Erdemli İlçe Eş Başkanı Mustafa Bozdağ, birilerinin hedef göstermesi üzerine parti binaları ile bazı Kürt yurttaşların evlerine dönük saldırıların gerçekleştiğini hatırlattı. Bozdağ, "İlçe binamız küle döndü saldırganlar tekbir getirerek fırınlara saldırdı. Bu mu sizin Müslümanlığınız" diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan sosyal medya üzerinden Kürtlerin ev ve işyerlerine saldırı çağrıları yapılırken, Kargıpınarı Mahallesi muhtarı Mehmet Yıldırım'ın Kürtlerin yaşadığı evleri ve işyerlerini ırkçı gruplara gösterdiği iddia edildi. (Evrensel)