AKP hükümetinin Kürtler başta olmak üzere sol, sosyalist ve demokrat çevrele yönelik devreye koyduğu savaş konsepti akıl almaz uygulamalarla devam ederken, HDP mitingine katılmak bile artık suç teşkil ediyor.

Adana'da 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen HDP mitingine katılan 20 yaşındaki Metin Baran, mitingde bayrak ve poster taşıdığı için son dönemde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Baran'ın katıldığı eylem ve etkinlikler yasadışı, HDP'nin seçim çalışmaları ise "Terör örgütü faaliyeti" olarak gösterildi.

'SOMUT DELİLLER OLMADAN İNSANLAR MAĞDUR EDİLİYOR'

DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan Baran'ın avukatı Vedat Özkan, Sulh Ceza Mahkemelerinin şu anda Özel Yetkili Mahkemeler ile DGM'lerin de üstünde bir hukuku çiğnediğini savunarak, yapılan gözaltıların tamamının hukuksuz olduğunu söyledi. HDP mitingine katılarak poster ve bayrak taşıyan bir kişinin gözaltına alınıp, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin anlaşılmaz olduğunu dile getiren Özkan, geçici AKP iktidarı talimatıyla ve kolluk güçleri aracığıyla hukukun siyasallaştığını, somut deliller olmadan insanların mağdur edildiğini savundu

'KCK OPERASYONLARININ ÜSTÜNDE BİR DALGAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Son bir hafta içerisinde Adana'da yüzlerce kişinin gözaltına alındığını ifade eden Özkan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla' özellikle çocuk ve gençlerin gözaltına alındığını dile getirdi.

2010 yılında yapılan KCK operasyonlarını aşan bir operasyon dalgası ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Özkan, "Daha birkaç ay önce mitinglerde binlerce kişinin elinde olan bayrak, poster ve flamalar suç sayılmazken, şuan ise mitinglerde bu poster ve bayrakları açan yurttaşlar gözaltına alınıyor ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ediliyor" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'la müzakere eden devletin şu an posterini açıp, kitaplarını okuyan insanları gözaltına aldığını ve tutukladığını söyleyen Özkan, operasyonların bir an önce durulmasını istedi.